Facem succes! Facem succes?

Cum definim succesul? De multe ori mă întreb. Mai ales că bloggerii români m-au cunoscut cu această frază “pe repeat”.

Succes - by eelkedekker

Îmi place să spun că succesul este atunci când rezultatele îţi sunt la înălţimea aşteptărilor, sau mai presus de ele. Ce te faci atunci când visezi prea sus? Eşti mereu nefericit, deci n-ai succes deloc?

Succesul se măsoară în bani? Sau în premii? În ambele sau în niciuna dintre acestea?

Încă un lucru pe care l-am observat: percepţia despre succesul unui proiect (muzical, de exemplu) este foarte relativă, chiar subiectivă. Noi cei din industria muzicală considerăm Voltaj cea mai tare trupă din România, dar am observat că din afară nu se vede mereu aşa. Chiar sunt oameni care, când aud că-i laud mă întreabă: “Dar Voltaj mai există?” :-) E clar că percepţia succesului ţine mult de informaţia pe care o ai.

O bună prietenă de-a mea avea succes dar nu avea confirmarea succesului ei.

Asta poate fi frustrant, ştiu ce simţea. “Salvarea” este să primeşti confirmarea de la cei care sunt importanţi pentru tine într-o perioadă scurtă de timp, altfel eşti dezamăgit. Din acest motiv le evidenţiez mereu fraţilor mei, atunci când li se pare că au o viaţă săracă în rezultate, diferenţele dintre ce fac acum şi ce făceau acum 1 an, 5 ani, 10 ani.

Succesul este de fapt diferenţa dintre startul drumului şi punctul în care tragi linie. Măsurat din prisma propriilor criterii dar şi confirmat de cei care contează. De multe ori măsurat în banii rezultaţi, dar nu neapărat de ei.

Tu faci succes?

PS: www.facsucces.ro este luat de mine :-)