Best of 2008: Ce e mai bun decât gratuit?

Reiau câteva articole de anul trecut care sunt în continuare actuale. Astăzi despre gratuit pe internet.

Zilele acestea am făcut un adevărat maraton de întâlniri cu oameni importanți din online-ul românesc. Cred că nu l-am “ratat” pe nici unul. Am discutat despre Hi-Q, eOK.ro, gratuit și legal, hi5, succes.

Care e teoria noastră despre viitor? Viitorul în muzică/entertainment/media este (1) digital, (2) streaming și (3) gratuit.

Şi ce faci când totul, absolut totul este (a) gratuit, (b) pentru toată lumea, (c) în orice moment? Cum vinzi ceva, cum faci o afacere, cum supraviețuiești? Dacă totul e gratuit, ce mai e de vânzare?

Când totul se poate copia imediat, ai o singură șansă: să vinzi ce nu se poate copia. Încrederea nu se poate copia. Brand-ul nu se poate copia. Valoarea adăugată și personalizată nu se poate copia. Atenția nu se poate copia

—–

Exemplu: îți ofer noul single Hi-Q cu autograf original sau o piesă veche a trupei Genius. Ambele sunt melodii, sunt gratuite, ambele se pot copia, dar nu-i așa că (I) viteza cu care îți ofer (II) un produs pe care îl vrei neapărat, (III) de la un artist de succes și (IV) într-o formă personalizată te convinge să alegi Hi-Q? Nu-i așa că ți-am atras atenția?