PRoud to say I know – fă-ți acum un blog!

Workshop-ul la care am fost astăzi speaker alături de Mădălin Matica a fost unul interesant pentru mine. Îi las pe studenți să spună dacă prezența mea i-a ajutat, dar pot să spun că eu m-am bucurat că am fost printre ei.

Pentru că aflu mai multe ascultând întrebări de la oameni din alte domenii, din alte orașe, de alte vârste.

To Blog

Mi s-a părut ciudat totuși că studenții (selectați dintre cei mai activi și pasionați de comunicare și PR) încă ne mai întreabă la ce e bun un blog. Și stau pe gânduri dacă să-și facă sau nu bloguri.

Mădălin le-a explicat că blogul angajatorului pe care ei îl ’vânează’ este cel mai bun loc unde ei pot să-l ’agațe’. Este locul unde începe relația cu acel om important din cariera lor. Este singurul loc unde CEO sau managerul îți și răspunde, dacă știi cum să-l abordezi. Apoi relația trece pe email, apoi pe telefon și… iată cum te împrietenești cu un om important din branșa ta, un om la care n-aveai cum să ajungi altfel!

Desigur, dacă ești cu adevărat bun în domeniul respectiv.

Așa l-am cunoscut eu pe Gerd Leonhard, o somitate internațională în industria muzicală, co-autorul cărții ’The Future of Music’ – la început am comentat la el pe blog, apoi i-am preluat articolele la mine pe blog, m-am abonat la contul de LinkedIN și de Twitter, am vorbit pe email iar după 2 ani ne-am cunoscut personal la MIDEM, Cannes. Acum el vorbește despre mine ca fiind ’my friend from Romania’.

Da, fă-ți blog azi!

Alt exemplu? Pyuric a căutat un coleg pentru a scrie pe Monden.Info. A primit peste 1000 de CV-uri pe BestJobs.ro și eJobs.ro care n-aveau nicio relevanță, apoi a găsit omul potrivit… pe Twitter! Era un blogger, nu e o surpriză pentru mine!

Fă-ți blog. Intră în conversație. Găsește oamenii importanți pentru tine, urmărește-i, ajută-i, comentează-i. Do it now!