MySpace a cumparat iLike cu 20 milioane $ – o lovitura pentru Facebook?

iLike este cea mai populară aplicație de muzică de pe Facebook, lăudându-se cu peste 50 de milioane de utilizatori și o bază enormă de artiști. De fapt, iLike este atât de populară încât Facebook o numește aplicație oficială

picture-610

De vreo doi ani se zvonește că Facebook va lansa propriul serviciu de streaming și downloading muzical intitulat Facebook Music, pentru a concura cu MySpace Music (labelul digital creat de MySpace și cele patru mari case de discuri mondiale). Se zvonea chiar că Facebook va cumpăra iLike. Era o mișcare firească!

Dar iată că bomba a căzut ieri când echipa iLike a anunțat că a vândut aplicația siteului MySpace cu 20 milioane de dolari.

iLike este un site de muzică lansat în 2006 care a reușit în doar 2 ani și jumătate să adune peste 50 de milioane de utilizatori și să devină cea mai populară aplicație pe Facebook. De asemenea aplicația poate fi instalată și pe Bebo, Orkut și Hi5.

Ce spun frații Partovi pe blogul oficial iLike:

On a personal note, it’s a humbling moment for Ali and me. We’ve always used MySpace as a benchmark to measure our own progress in the online world of social music. Having built the most popular music services on the other social networks, we never imagined that we’d someday team up with MySpace, and we’re excited to see what we can accomplish as one team.

Magazin online:
Acum câteva zile iLike a lansat propriul sistem de cumpărare de mp3-uri deși avea deja opțiunea de cumpărare prin iTunes. E și mai interesant de văzut ce se va întâmpla acum, având în vedere că și MySpace are deal-uri cu iTunes și Amazon!

Image and video hosting by TinyPic

MySpace vs Facebook:
De asemenea sunt curios dacă implementarea aplicației iLike pe MySpace va avea un rol în refacerea rețelei sociale care este în vizibil declin (vezi graficul)

Și dacă Facebook va lansa în sfârșit Facebook Music sau va cumpăra un alt serviciu de streaming/downloading (poate Imeem? poate ReverbNation?).

Conturile Hi-Q pe rețelele sociale:
http://www.ilike.com/artist/Hi-Q
Grup Hi-Q pe Facebook
http://www.myspace.com/hiqromania
http://www.reverbnation.com/hiq
http://www.imeem.com/artists/hi-q/