eOk.ro și Republika Interactive lansează eOk-Music pentru utilizatorii de Facebook

Bucureşti, 27 mai 2010eOk.ro, primul site legal de muzică gratuită din România, și Republika Interactive, agenție interactivă specializată în dezvoltarea de proiecte social media, lansează eOk-Music, singura aplicație autohtonă de Facebook cu muzică gratuită.

eok-music-facebook-326

„Sunt mândru că putem inova din nou în online-ul românesc! Echipa eOk.ro are o listă consistentă de noutăți pentru 2010, aplicației de Facebook urmându-i un API public, dezvoltarea platformei de audio advertising, aplicații pentru hi5 și TPU. Obiectivul nostru este simplitatea! Muzică online – Simplu de tot! ”, declară Florin Grozea, fondator eOk.ro și membru al formației Hi-Q.

Serviciul eOk-Music oferă pe Facebook muzică românească în streaming gratuit și legal, alături de numeroase posturi online de radio cu specific diferit în funcție de stilul muzical preferat sau de artiștii îndrăgiți de fiecare utilizator în parte.
De asemenea, prin intermediul integrării cu serviciul YouTube, eOk-Music permite redarea melodiilor străine disponibile în cea mai populară comunitate video online.

Aplicația eOk-Music a fost dezvoltată cu ajutorul tehnologiei Microsoft și este integrată cu Facebook prin Facebook Developer Toolkit pentru .NET

„Am considerat că îmbinarea calităților noastre ca dezvoltatori de aplicații pe rețelele sociale online cu un serviciu util și de calitate cum este eOk va avea ca rezultat optimizarea experienței de utilizare a iubitorilor de muzică de pe Facebook. Iar rezultatul este într-adevăr cel așteptat: o aplicație de calitate, una dintre cele mai complexe până la momentul actual.
Aplicația permite serviciului eOk să lanseze deci prima sa extensie socială, extensie prin care poate să ofere întreaga funcționalitate a serviciului său unei noi și vibrante comunități, cea a utilizatorilor de Facebook.”, susține Justin Kadima, General Manager Republika Interactive.

„Felicitări, Republika Interactive! Un startup online susținut de noi prin programul BizSpark, pune în valoare tehnologie Microsoft pentru a crea unele dintre cele mai spectaculoase aplicații social media din România. De data aceasta nu s-au oprit aici – se folosesc de Facebook Developer Kit, un proiect popular open source disponibil pe CodePlex, pentru a aduce conținutul eOk.ro mai aproape de utilizatori. E și un semn că strategia noastră pentru open source și startup-uri din tehnologie e în direcția bună, cu aplicabilitate fără excepție și în România.”, declară Todi Pruteanu, Platform Strategy Manager la Microsoft.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm accesaţi www.republika.ro sau www.eok.ro, iar pentru accesarea aplicației puteți accesa linkul http://apps.facebook.com/eok-music/.