Local Records – label românesc de muzică elecronică. Primul tău label.

FreshGoodMinimal.ro ne anunță lansarea unui nou label de muzică electronică: Label Records.

Am discutat despre acest label cu Ioana Moldovan lunea trecută la emisiunea Mashup Culture. Vezi comunicatul de presă mai jos:

local-records

Se lanseaza Local Records, label autohton de muzica electronica, care isi propune sa promoveze producatori romani si sa creeze un sound local romanesc. Vineri, 11 iunie, pe terasa la MNAC, after Street Delivery. Vom asculta live artistii care vr scate primele trei releasuri Local: Bogdan, Minus si Eusebio cu trupa:el la synth/keyboards/vocoder/chitara Waar la laptop-uri (beat-uri, loop-uri, efecte), Tebatman la tobe si percutii, iar Emil Ivanescu la flaut si la chitara.

Evolutia scenei este indubitabila cand vine vorba de atitudine si asimilare de sunet. A sosit insa momentul sa ne concentram pe ceea ce inseamna de fapt esenta unei scene, si anume producatorii ei. În România, numărul acostora a crescut exponențial de-a lungul a 15 ani. În prezent, ei există disparat și sunt cunoscuți numai în cercuri mici. Publicul nu este conștient de existența lor și nu îi percepe ca o mișcare. Succesul acestora se bazează pe perseverență, dar este considerat un noroc, rezultatul unei relații personale, un act singular și atipic și nicidecum un model de reușită. Această lipsă de comunitate și de perpective (șansa de a fi auzit pe o scară mai largă, de a avea succes local și internațional, de a fi apreciat, susținut și promovat), descurajează pe oricine ar vrea să o ia pe calea muzicii electronice.

În acest context apare “Local Records” – primul tau label, cel prin care iti anunti prezenta si te faci auzit atât în țară, dar mai ales în străinătate, într-un mod mai coerent, mai sistematizat și într-o formă mai bună decât s-a făcut până acum. “Local” își propune să creeze o comunitate artistică de interese comune, și să descopere soundul nou românesc, prin încurajarea producătorilor “de dormitor”, care deocamdată nu au motivația necesară de a persevera și de a ieși în față ca să-și arate potențialul. Incurajam toti producatorii sa ne trimita muzica lor (sub forma de arhiva urcata pe web) pe adresa music@localrec.ro. Ascultam tot ce primim! Ascultam tot ce primim!