Trilulilu trece pe partea cealaltă a baricadei: contract de licentiere cu Universal Music si Roton

Site-ul audio-video Trilulilu.ro anunță semnarea unui contract de licențiere pentru tot catalogul muzical al celebrei case de discuri Universal Music.

Trilulilu a fost dat în judecată în vara anului 2009 de AIMR – asociația care reprezintă casele de discuri din România. După un an părțile au căzut la pace cu obligația site-ului de a implementa un sistem de monitorizare care descoperă upload-ul de fișiere cu copyright.

Contractul de licenţă are la bază împărţirea veniturilor din publicitate şi autorizează Trilulilu să facă streaming la orice piesă Universal Music, chiar dacă aceasta este uploadată de către utilizatorii site-ului trilulilu.ro. Pentru a fi însă în concordanţă cu strategia globală Universal Music, piesele vor fi disponibile pentru ascultare doar pentru utilizatorii din România.

“Piesele Universal Music sunt cele mai apreciate de către utilizatorii Trilulilu, generând câteva milioane de ascultări lunar. De exemplu, în 2010, Lady Gaga a fost prima în topul ascultătorilor Trilulilu. Pentru a veni în întâmpinarea acestui interes, ne pregătim să lansăm canale oficiale Universal Music si Roton unde vor fi disponibile cele mai noi piese lansate de artişti cunoscuţi ca Lady Gaga, Rihanna, Inna sau Deepcentral. ”, a declarat Sergiu Biriş, Directorul General Trilulilu.

Vă amintesc că primul site care a încheiat contract de licență pentru streaming audio online în România a fost eOk.ro în anul 2008 (contracte cu Cat Music/Media Services și Media Pro Music). [auto-promo]

Citește și articolele:
NU trebuie să descarci ilegal – soluții gratuite și legale pentru muzica online
Alte 10 site-uri pentru muzicală legală și gratuită
Trebuie să fii mai bun decât ’pirații’