MUSIC: Bob Lefsetz – 6 lectii pe care artistii le învată de la Rebecca Black

Videoclipul Rebeccăi Black – Friday tocmai a trecut de 64 de milioane de vizualizări pe YouTube, mult peste 50 de milioane despre care vorbeam săptămâna trecută…

Tot netul a ridiculizat-o și a parodiat-o și a disecat melodia penibilă.

Dar celebrul Bob Lefsetz al cărui newsletter orice artist și manager ar trebui să-l citească spune altceva: artiștii ar trebui să învețe din succesul neașteptat al acestui videoclip!

1.Nu există o dată a expirării pentru ce postezi online.

E ca o mină pe care poi călca peste câteva decenii, dacă poți să o cauți pe Google, poate exploda oricând. Cu alte cuvinte, o piesă difuzată la radio se evaporează, ceva pus pe YouTube poate „ieși” oricând.

2. Costurile pentru producție în domeniul muzical sunt mici.

Mama Rebeccăi Black le-a dat celor de la Ark Factory 2000 de dolari i s-a ales cu o melodie și un videoclip. Asta ridică un semn de întrebare cu privire la prețurile caselor de discuri mari și ne dovedetșe, din nou, că oricine poate cânta. Cu alte cuvinte, dacă te plângi că ai nevoie de bani ca să te descurci în acestă industrie, înseamnă că te iei după reguli vechi.

3. Să nu credei că faima înseamnă bogăție sau longevitate.

De cele mai multe ori, faima este scurtă iar cei faimoși nu fac aproape niciun ban, așa cum e în cazul realityshow-urilor. Dar sunt o grămadă de oameni care vor să fie faimoși și care sunt în stare să se prostitueze pentru asta. Este aceasta condiția umană sau doar condiția Americii, unde săracii nu se mai pot îmbogăți și faima e considerată un substitut?

4. Rebecca Black trăiete într-o lume diferită.

Dacă ai 20 și ceva de ani și te zbați de ani de zile ca să faci ceva în industria muzicală, nu te plânge de ce a făcut Rebecca Black. Ea trăiește într-o lume diferită. Pentru a reuși să intrii și să te menții în industria muzicală, trebuie să muncești mai mult decât era nevoie acum 40 de ani. Era MTV a făcut vedete instant iar acestea au dispărut la fel de repede. Acum avansezi mai încet, numai fanii tăi te cunosc, ei te promovează online și nu-ți rămâne decât să te rogi să nu ai un moment ca cel al Rebeccăi Black pentru că asta ar însemna că vei fi ridiculizat și cariera ta muzicală se va sfârși.

5.Alege între oribil și foarte bun.

Da, dacă ești un “artist”, nu poți reuși cu un nivel mediocru. In industria asta totul este exagerat și o să apară doar etichetele „porcărie” și „artă”. Cu alte cuvinte, dacă nu ai de gând să ajungi următorul Bob Dylan sau să înființezi noul Radiohead, să nu renunți la școală.

6. Se vorbește mai mult despre Rebecca Black decât despre SXSW (festival anual de muzică și film)

Și cu sigurană mai mult decât despre orice trupă care a cântat la acest festival. În loc să cheltuiești bani pentru a te simți bine, stai acasă și meditează. Vino cu o idee care să ne facă să fim interesați.

Via Hypebot.com