ONLINE: 10 sfaturi pentru Google+ de la un geek

Dupa cateva zile de testat “noul Facebook” pe net, mobil si tableta Android…

1. Grafica

La prima vedere interfata pare spartana si golasa, dar dupa 2 zile mi-a placut atat de mult incat am trecut la aceasta tema si cu Gmail-ul [care e centrul meu de comanda online].
Sfat: pastrati simplitatea, nu aglomerati cu functii si butoane inutile.

2. Feed

Am Twitter pt link-uri si stiri, am Facebook pt clipuri amuzante si aniversari si prostioare zilnice, nu am nevoie de inca un feed cu zgomot informational!
Sfat: faceti clara impartirea pe Cercuri si trecerea de la un cerc la altul.

3. Locatie

Nu functioneaza pe mobil.
Sfat: o metoda de gasire a locurilor [restaurante, hoteluri, cluburi] la moda AZI si in cercurile MELE.

4. Search

Tocmai Google sa nu aiba cautare in feed-uri? Iar cautarea de persoane este foarte greu de gasit, am dat de ea din intamplare azi.
Sfat: vreau bara de search sus, pe mijloc, in centrul atentiei din pagina G+!

5. Hangout

idee noua aplaudata de toata lumea. Dar in viata de zi cu zi se dovedeste nepopulara. Care e diferenta dintre Hangout si Gtalk Video?
Sfat: extindeti conceptul in directia de Chat Room si puneti textul pe primul loc, intai vreau sa scriu invitatia/ideea si abia apoi [eventual, dar nu neaparat] dau drumul la webcam.

6. Gtalk

Da, e firesc sa fie in stanga, cum e si in Gmail.
Sfat: uniti statusul Gtalk cu feed-ul public de pe G+ si simplificati metoda de trimitere de invitatii pentru prietenii din lista de contacte Gmail.

7. Agregare

In scurt timp vor aparea site-urile care vor face posibila actualizarea simultana a conturilor de Twitter, Facebook si Google+.
Sfat: oferiti inaintea tuturor aceasta optiune, cu atentie la Cercurile de prieteni, eventual prin operatori [vezi ping.fm si optiunile de update status].

8. Buzz

Ce sens mai are in acest context? Oricum a fost un fiasco.
Sfat: scapati de Buzz.

9. Ordinea din feed

Recunosc ca mi-a placut la inceput ideea de a scoate in fata mesajele care primesc cele mai noi comentarii, asa cum in Gmail discutia cea mai noua revine in varful listei. Dar daca intr-un Cerc am un A-lister [precum Robert Scoble] sau un “vorbaret” mi-a distrus toata experienta.
Sfat: discutiile populare trebuie scoase in evidenta dar mult mai discret, eventual doar un rand/link sau grupate in alta sectiune. Vezi FriendFeed care, la vremea lui a inovat in microblogging.

10. Duplicate

FriendFeed si apoi Facebook [dupa ce l-a cumparat pe primul] au adunat mesajele dupicate [acelasi link/poza/clip] de la mai multi prieteni si astfel au mai curatat din feed.
Sfat: scapa-ma de duplicate, trolli si lucruri neinteresante! Nu stiu cum, dar voi reveni pe G+ daca totul va fi simplu, usor de folosit, folositor si/sau amuzant.

Voi aveti cont pe G+? Cum vi se pare noua retea sociala? Ce vreti sa se schimbe sau adauge la Google Plus?