ROMÂNIA: Time Magazine îl nominalizează pe Mircea Cărtărescu printre cei mai importanti scriitori contemporani

Poate sunt eu conservator dar mă bucur de fiecare dată când citesc în presa internațională articole laudative la adresa României și a românilor!

Cred că avem multe motive să fim mândri că suntem români doar că scoatem în evidență aproape doar exclusiv lucrurile negative, spectaculoase, morbide. Ceea ce este nu doar un lucru negativ, ci și o lașitate:

Via Cristina Bazavan:

În cel mai recent numar, Time Magazine l-a inclus pe Mircea Cartarescu printre cei mai importanti scriitori contemporani, alaturi de Salman Rushie sau Jonathan Frazen.

Pina la ora la care scriu aceste rinduri – 19.00 – nicio televiziune n-a dat stirea, desi la RTV au prezentat nunta operatorului lui Boc si o icoana cu familia Becali pictata pe peretii unei biserici din Vrancea ca de obicei, nu stim sa remarcam si stirile care ne-ar aduce bucurie si ne-ar dezvolta sentimentul de respect pentru romani de-ai nostri. romani care fac imagine buna acestei tari prin talentul lor, nu prin banii guvernului.

În acest articol am găsit un top al subiectelor legate de România care apar în revista Time, un top din care descoperim [din nou?] că țara noastră a performat mai ales în domeniul sportiv și cultural.

Tot aici am descoperit coperta Time cu Nadia Comăneci, un moment istoric pentru români: