MUSIC: Noul album KORN – The Path to Totality [Hypem.com]

Un concept interesant de promovare a unui material nou: Hypem.com oferă spre ascultare gratuit noul album Korn, dezvăluind câte o piesă nouă de pe album după fiecare 10.000 de ascultări! Azi putem asculta deja 4 melodii, cu o săptămână înainte de lansarea oficială!

Korn au apelat la câțiva producători de dubstep pentru acest album: Skrillex, Kill The Noise, Downlink, Noisia. Rezultatul este impresionant, mi se pare una dintre puținele inovații muzicale din muzica comercială a ultimilor ani!

Dubstep-ul vine din combinarea Dub [remixuri lente ale unor piese reggae, cu linii complicate și întunecate de bas] și 2Step [un substil de muzică de dans derivat din DnB, Jungle, Garage]. Un stil de muzică din suburbiile Londrei, aproape exclusiv instrumental, născut din muzica electronică.

Dar mixat deștept cu metalul cântat de Korn rezultă un stil foarte agresiv și mult mai aproape de rock! De fapt, ascultând aceste melodii noi văd un viitor mai strălucit pentru Dubstep în zona Nu Metal / Alternative.

Să nu uităm că Skrillex, copilul minune al noului stil muzical, a fost la rândul lui solist într-o trupă hard rock!

Liderul trupei spune într-un interviu pentru Billboard că ei cântau un stil apropiat de dubstep încă de la început:

“We were dubstep before there was dubstep,” Davis says. “Tempos at 140 with half-time drums, huge bassed-out riffs. We used to bring out 120 subwoofers and line them across the whole front of the stage, 60 subs per side. We were all about the bass.”

Gata cu teoria muzicii :-) hai să ascultăm noile producții Korn.

Poți comanda albumul pe iTunes aici.