Adevăratele modele ale României – campioanele europene la gimnastică



Acum că suntem [din nou!] cei mai buni din Europa, fac un apel la televiziunile și presa scrisă din România: aflați cine sunt cu adevărat următoarele fete, descoperiți poveștile lor, prezentați-le și lăudați-le în materialele de maximă audiență.

Fiți pentru o clipă prietenii tinerilor care se uită și se informează de la voi. Fiți pentru câteva zile părinți nu doar pentru copiii voștri, ci pentru toți copiii care se uită la televizor și caută modele. Fiți pentru câteva săptămâni fiii de care părinții voștri se pot mândri.

Dacă trebuie neapărat și altfel nu se poate, dacă formatul emisiunii sau a revistei o cere în mod impetuos, fie!, căutați pe cine a iubit sau pe cine iubește o gimnastă. Dacă e musai aduceți cititori în stele care să ne spună trecutul și viitorul acestor fete. Dacă e neapărat nevoie să fie tabloid atunci căutați profesorii și prietenii din copilăria acestor gimnaste. Dar neapărat vorbiți despre ele, prezentați-le…

Prezentați-ni-le!

Încercați să difuzați imnul României și aplauzele belgienilor ca fundal sonor al reportajelor voastre. Încercați să prindeți emoția și mândria de pe fețele acestor puștoaice când spicherul pronunță numele țării lor. Țării noastre. România de aur.

Între vrăjitoare, iubite de fotbaliști și cămătari strecurați și zâmbeletele acestor fete care fac ceea ce voi nu faceți. Și nici colegii voștri. Nici eu. De fapt, ele fac ce nu mai face aproape nimeni: efortul supraomenesc [sau, mai bine spus, efortul fundamental omenesc] de a se ridica deasupra. De a ridica România. Pentru că adevăratele modele ale României fac din România o țară mai tare decât Rusia [care are 140 de milioane de locuitori și este cât jumătate din Asia], mai bună decât Italia, Franța și Germania [cele mai puternice state din Europa].

Acestea sunt modelele pe care vreau să le dau fraților mei mai mici, nepoatelor mele, copiilor mei. Și, hai fiți sinceri oameni din presă… acestea sunt modelele pe care le vreți pentru copiii voștri. Acestea sunt adevăratele modele. Acestea sunt: Diana Bulimar, Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Raluca Haidu.