Dre Trent Beats by Dre

MUSIC: Trent Reznor și Dr Dre pregătesc un rival pentru Spotify

Trent Reznor și Dre Dre au pus “gând rău” celui mai celebru serviciu de streaming muzical!

Trent Reznor spotify

Spotify este revelația industriei muzicale în ultimii ani, cu peste 5 milioane de conturi plătitoare și o imagine de salvator al muzicii. Dr. Dre a dat lovitura cu linia de căști Beats by Dre devenind unul dintre cei mai bogați artiști din toate timpurile, cu venituri mai mari chiar decât cele din muzică! Iar Trent Reznor [solistul trupei Nine Inch Nails] este unul dintre cei mai inovatori artiști în mediul online.

Acum câteva zile cei doi artiști au anunțat lansarea unui serviciu de muzică care va rivaliza cu Spotify, creat pe bazele site-ului de muzică MOG cumpărat de compania lui Dr. Dre în vara anului 2012. Pasul este unul curajos pentru că MOG încercat ani la rând să devină un serviciu online de succes și nu a reușit! Iar nici drumul Spotify până în top nu a fost unul ușor, compania suedeză amânând de mai multe ori lansarea oficială în Statele Unite – El Dorado tuturor afacerilor online.

Trent Reznor Dr Dre MOG

E adevărat că acum MOG are susținerea a două vedete internaționale cu putere financiară și investiții în numeroase afaceri digitale și drumul deja deschis de Spotify în Statele Unite. Plus ajutorul fostului director Yahoo!Music Ian Rogers care a lansat Top Spin Media – un serviciu dedicat artiștilor care vor produse digitale personalizate și campanii online de efect. Top Spin a fost cumpărat de asemenea de Beats by Dre în 2012.

Citește articolul despre compania lui Ian Rogers – Top Spin Media

Deci avem un producător celebru care a devenit afacerist de succes [Dr. Dre], un cântăreț care a inovat în online [Trent Reznor], un site de streaming online cu succes moderat [MOG], un fost director Yahoo! care a creat numeroase campanii online [Ian Rogers]. Rezultatul are numele de cod Daisy și va fi lansat în State în vara acestui an.

Dre Trent Beats by DreCe va aduce nou Daisy? Dre spune că recomandările acestui serviciu nu vor veni de la un algoritm [cum se întâmplă la Pandora și Spotify, de exemplu] ci din partea unor operatori umani [specialiști în muzică]. Sunt curios de câte mii de persoane are nevoie Dre ca să asculte și să recomande manual muzică… De asemenea sunt curios dacă mai avem nevoie de alte site-uri/servicii cu muzică online și nu ne ajunge sutele deja existente :-)

Citește: o listă cu peste 20 de site-uri cu muzică gratuită.

Interesant este că Spotify a lansat o opțiune asemănătoare acum câteva săptămâni: playliste recomandate de artiști celebri și specialiști în muzică.

Lupta în muzica online se ascute!

Via Billboard & Guardian.

Foto: Beats By Dre.