Gand despre lumea rea

Sunt oameni care se scuză pentru neîmplinirile în viață găsind explicații în societate, în lumea rea și haină, în mafie și societăți secrete.

Niciodată nu este vina lor. Vina este undeva în afara lor: Dumnezeu este de vină, destinul mi-a fost scris, cu Mafia nu te pui.

De exemplu artiștii “neînțeleși” care spun că fac muzică de calitate, dar ei nu au succesul meritat pentru că radiourile din România sunt conduse de interese oculte și presa nu apreciază “calitatea adevărată”. Deși ei sunt niște artiști deștepți, talentați și devreme acasă. Care, într-o altă societate, ar fi cei mai tari, dar nu aici, că aici e lumea rea.

Vrei exemple?

Fly Project aveau niște piese decente când lucrau în Brașov, la un studio local. Credeau că radiourile din București au ceva cu provincialii și există o frăție secretă care interzice muzica lor. Eu simțeam că sunt foarte buni dar le-am zis că încă muzica lor nu este la nivelul muzicii difuzate de radiourile mari. În mai puțin de 6 luni Fly Project a lansat o nouă melodie, “Raisa”, care a dat lovitura în toată România. În câțiva ani Fly Project a devenit o trupă de succes internațional pentru că radiourile [chiar internaționale] nu au nicio frăție secretă, dar vor să difuzeze muzică la un anumit nivel de calitate și sound.

Tudor Ionescu

Sau bloggerii care scriu pe blog dar nu au trafic pentru că ei nu își doresc trafic, pentru că toți cei care au trafic mare sunt niște curve care și-au vândut sufletul Diavolului pentru succes facil. Acești bloggeri “speciali” scriu articole foarte adânci, scriitura este extraordinară, analizele lor sunt profunde. Dar ei nu au succes pentru că există o mafie a bloggerilor A-List care se opune lor.

Vrei exemple?

Andrei Vulpescu scria articole foarte bune pentru Vedeta.ro și BestMusic.ro, încă de acum 5-6 ani. Deși câțiva bloggeri români aveau deja mare succes, acest jurnalist talentat nu era la locul potrivit și nu scria despre subiecte care i se potriveau. Sigur că era frustrat să vadă cum alți oameni, mai puțin talentați la scris, aveau succes. În luna septembrie a anului trecut a început un nou blog pe Vulpescu.eu cu un articol în care zicea “Am fost cel mai mare dusman al meu atunci cand am dat vina pe altii. Dupa ce am inteles ca sunt singurul raspunzator pentru ceea ce mi se intampla, viata mea s-a schimbat enorm.” Andrei are acum peste 100.000 de vizitatori unici pe lună, după doar 6 luni de când a deschis blogul personal.

Sau despre oamenii care spun că nu fac compromisuri, iar pentru că nu fac compromisuri lumea rea nu îi apreciază. Oricum lor nu le pasă de ce spune lumea, pentru că ei sunt “adevărați” și sufletul lor este pur și sunt deasupra noastră, a tuturor. Nu le pasă de această societate murdară. Dar vorbesc o oră despre cum nu le pasă și de ce nu le pasă…

lumea rea

Știi și tu genul acesta de oameni. Ăia cu… lumea rea nu mă vrea!

Ei cred că sunt speciali și că nu trebuie să schimbe nimic la ei, că lumea rea e de vină pentru insuccesul lor.

Realitatea este că acești oameni nu au reușit într-un domeniu profesional. Cel mai sigur nu au reușit pentru că sunt superficiali, pentru că sunt negativiști, pentru că sunt leneși. Sau pur și simplu nu sunt potriviți! Nu e nicio rușine să nu fi bun într-un anumit domeniu!

Explicația eșecului lor este mereu aceeași: eu sunt tare, sunt cel mai bun, dar lumea rea este condusă de proști [sau de francmasonerie, sau de guverul mondial, sau de evrei, sau de americani, sau de Hollywood etc.] și lumea nu vede ce bun sunt eu.

Să fie clar: cred că un lider trebuie să privească doar în față și să își construiască visul, indiferent de criticile și de piedicile puse de oamenii din jur. Am spus-o de multe ori [“Toți vor crede că este o prostie”, “De ce cred în eretici”, “Despre oamenii aleși”]. Am și cântat-o de multe ori [Azi am chef să râd/ Azi am chef să zbor, să lupt, să cânt/ Să nu ascult de nimeni,/ Doar de mine].

Dar omul care se crede minunat și bun, iar toți ceilalți proști și răi îl împiedică să obțină succesul nu este un lider. Este un om care se minte. Este un om trist.

Lumea rea e așa rea doar pentru că este o oglindă a sufletului tău.

Foto: CC BY 2.0 – V-Rider