Bloguri articole

ONLINE: Articole pe care vi le recomand – 14 iunie 2015

Săptămâna asta a fost una plină pentru mine dar și pentru blogurile pe care le urmăresc. Iată o listă de articole pe care v-o propun pentru azi:

Bloguri românești

Dan continuă seria de articole dedicate muzicii românești și industriei show-biz: De ce nu au dreptate cei care înjură muzica comercială.

Cristian e optimist și încrezător în români, așa cum l-am descoperit de mai mult timp: Bucureștiul este primul oraș din lume.

Tolo dezvăluie de unde vin cei mai mulți bani ai afacerii GSP: Cifre care dau de gândit.

Cris face pe Urban.ro o listă a filmelor cu și despre muzică din 2015.

Edi face un anunț important pentru fanii muzicii din România: Din 10 iulie toată muzica va fi lansată într-o singură zi – vineri.

Cristian dezvăluie cifrele românești din Social Media, cu Facebook conducând în continuare detașat, dar și cu consolidarea audiențelor TPU: Social Media în România – iunie 2015.

Costin ne arată primul episod din serialul lansat de Transformarea – platformă online pentru atreprenori și alegerile lor.

Articole pentru artiști și compozitori

CD Baby publică un articol care desface în detaliu un mit mai vechi cu privire la samplarea [preluarea de sunete] dintr-o piesă mai veche: Putem folosi gratuit sample-uri mai mici de 6 secunde?

Digital Music News publică o scrisoare a unui fost angajat Grooveshark care explică în detaliu cum a ajuns acest site să fie oaia neagră a muzicii online mondiale: Vreau să spun ceva industriei muzicale.

NY Post dezvăluie o inițiativă a YouTube care, se spune, va schimba din nou industria muzicală: YouTube vrea să devină următoarea casă de discuri a lumii artistice.

Articolul meu scris după ICEEfest: De ce sunt mândru de panel-ul meu de la ICEEfest 2015.

Andrei a fost în sală la panel-ul ”The war on views, share, likes” de la ICEEfest și a scris imediat după terminarea lui articolul Paradoxul muzicii românești – vizualizările de pe Net nu vând bilete!

Livia a pus punctul pe I într-un articol despre industria muzicală și discuția de la panel-ul despre care vorbește și Andrei mai sus: Emblema industriei muzicale: cantitatea.

Diana a scris și ea despre acel panel, un articol extins care mi-a plăcut mult, vă invit să-l citiți până la capăt: Despre artiști, branduri și conținut la ICEEfest.

Mădălina a sintetizat pentru Mediafax discuția noastră de la ICEEfest: Piața românească de showbiz a crescut mult, dar artiștii nu fac suficienți bani din YouTube.