Digital Showbiz Recap – 04 2016

Cele mai importante / interesante știri din showbizul digital, din luna martie 2016. Citește și colecțiile din martie 2016februarie 2016 și ianuarie 2016.

Cele mai populare conturi de artiști pe Instragram sunt ale femeilor – Digital Music News.

YouTube a anunțat schimbarea modului în care creatorii pot monetiza [și controla] conținutul de pe platformă, după luni de critici din partea utilizatorilor – YouTube Creator.

IFPI [asociația mondială a caselor de discuri, pe românește] a publicat raportul industriei muzicale pe anul trecut. Câteva surprize, câteva cifre de speriat, câteva evoluții bune, câteva motive de speranță pentru muzica digitală – Anca Lupeș.

10-artists-2015

JackPlug a început o serie de articole ”Making a legal SoundCloud mix” prin care arată absurditatea regulilor online ale caselor de discuri când e vorba despre muzica digitală – The Jack Plug – EP 1 / EP 2

Beyonce a lansat [din nou în secret] un album vizual. De data asta exclusiv pe TIDAL, serviciul de muzică online deținut de Jay Z – Hypebot.

Avicii a anunțat că se retrage în toamnă din muzică. Fără concerte, fără interviuri, fără muzică nouă. Fanii EDM au fost dezamăgiți iar revista Mixmag încearcă o explicație a acestui gest brusc.

Generația Millennials este criticată pentru lipsa de atenție [”short attention span”] dar studiile arată că problema nu este a tinerilor, ci a conținutului pe care îl primesc. Istoria topurilor Billboard arată că tinerii de azi se satură mai greu de anumite melodii, deși ascultă în general mai multă muzică și sunt expuși la mai multe genuri de conținut – Adam Buckley.

Influențare, influncer, putere de influență – cât suntem de influențați de vedete, artiști celebri și personalități online când alegem un produs sau un brand? Radu Dumitru nu crede în puterea vedetelor de a influența cumpărăturile, dar comentariile la acest articol îi arată o altă imagine.

Realitatea Virtuală [VR] este un subiect fierbinte al acestui an, atât în industria jocurilor cât și în industria muzicală. Iată câteva idei noi pentru artiști, manageri și label-uri de la un specialist în tehnologie și muzică ce scrie pentru Forbes – Cherie Hu

Tiesto lansează propriul label dedicat muzicii Deep House – Dan Pandrea.

”Game of Thrones” nu este doar un serial popular, ci și o lecție de marketing pentru noi toți – Jeff Bullas.

Prince a scos acum câțiva ani o fată la restaurant și a cerut o muzică specială pentru acest ”date”. Iată povestea DJ-ului care l-a impresionat pe artistul ”purpuriu” [și playlist-ul aprobat de el] – Stereogum.

Kanye West este genial, chit că [sau poate pentru că] este atât de controversat. Dacă vreți o nouă dovadă, citiți recenzia lui Ethan Hein referitoare la melodia ”Ultralight Bean”. Chiar vă rog să o citiți!

YouTube este salvatorul sau dușmanul artiștilor și caselor de discuri? O întrebare care tot apare de ceva timp – The Guardian.