Vineri>>>De ce imi place “Pantelimonul petrece” BUG Mafia

Unele melodii trezesc in mine amintiri din copilarie, amintiri dragi, vremuri frumoase, persoane iubite… Au trecut mai mult de 10 ani de cand veneam la bunici la Bucuresti in vizita, stateam 2-3 zile, ma duceam prin magazine sa-mi cumpar o pereche de blugi sau o bluza mai la moda (atatia bani aveam, pentru un blug sau o bluza), dormeam Tataie si la Mamaie. Tataie inca traia si se trezea dimineata sa repare cate ceva in atelierul lui dotat in bucatarie sau sa instaleze cate o teava la “vreo cucuoana de la scara de langa noi”.

Intr-o noapte nu aveam somn si stateam intins in pat si ascultam un radio bucurestean. Pentru mine era o minune, muzica si emisiunile de la radiourile din Capitala erau foarte diferite de Radio Romania Actualitati, post pe care-l prindeam acasa la Brasov. Era alta lume! Si deodata… deodata se intampla ceva incredibil, la radio incepe o piesa hip-hop, in romaneste??? Pe vremurile acelea, daca auzeai o piesa in romana pe zi la radio era sarbatoare! Nu exista pop, nu exista dance sau club, nici rock, erau doar incercari timide care sunau a muzica usoara invechita…

“Pantelimonul petrece, toata noaptea, Pantelimonu-o-u-o-uooo!”

Era…. era…. era un vis pentru mine! Mi s-a taiat respiratia iar vocile acelea parca veneau din Rai!! Incercam sa retin cat mai multe versuri, cat mai multe note, sa inregistrez in memorie toata piesa pentru a o putea asculta mai des! Zilele care au urmat am cautat albumul dar nu cred ca l-am gasit decat dupa multe luni, cand caseta a aparut la pirati, in Obor.

“Inca un bairam/Marfa in Pantelimon/2 cate 2 se duc pe rand catre dormitor/Ca treaba s-a incis si toti au chef de sex/Un amic de-al meu face avere cu Durex”

Aveam caseta cu RACLA, primul album hip-hop romanesc, dar piesa pe care o auzisem la radio era altceva! Era hip-hop comercial, pe care puteam dansa, pe care puteam sa cant la refren, o melodie despre lucruri pe care le faceam si eu, sau pe care as fi putut sa le fac :-)

Care a fost prima ta piesa hip-hop romaneasca de suflet?

“Pantelimonul petrece” – BUG Mafia

[tags]Hi-Q, Music, Romania, BUG Mafia, Bucuresti[/tags]

.