Best of 2006>>>Muzica romaneasca

Lucrurile merg spre bine in industria muzicala romaneasca, daca ma intrebi pe mine! Desi (sau poate tocmai din acest motiv) traim vremuri grele…

Cea mai buna piesa romaneasca: “Esti tot ce am” – DJ Project
“Viata mea” a Cristinei Rus mi se pare cea mai buna piesa, dar este cover, asa ca… De ce am ales asta? Nu stiu, imi place… Si astept piese mai bune la anul, parca anul acesta nici Directia 5 sau Holograf, nici Voltaj sau BUG Mafia, nici SISTEM sau 3 Sud Est nu s-au ridicat la nivelul calitativ stabilit in anii trecuti!

Cele mai bune versuri: “Viata mea” – Cristina Rus
La egalitate cu “Razna” Hi-Q, dar am zis sa nu fiu chiar atat de subiectiv! Ambele piese au versuri memorabile, usor de retinut, care “imbraca” linia melodica perfect, care te ridica de pe scaun. Versuri ca “Si toti prietenii-mi spun mai bine sa-mi vad de drum/
Sa nu privesc deloc in urma mea” sau “Si sunt sigura/ Ca tu crezi ca sunt singura/ Si crezi ca-i trista viata mea” au facut din piesa Cristinei un adevarat imn!
Iar strofa piesei “Razna” cantata de Nico este o demonstratie de umor in cateva versuri unice: “I-am cunoscut luni dimineata/ Cantau romante la usa mea/ Si-aveau atata chef de viata/ Si flori, si chiar nu conta/ Ca au gresit din nou adresa/ I-am invitat pe toti la cafea”.

Cea mai frumoasa linie melodica: “Acolo” – Voltaj
Asa cum ma asteptam, cea mai sensibila piesa de pe albumul Voltaj din 2005, nu a fost un mare hit! Publicul isi doreste altceva de la trupa lui Calin Goia, dar multa lume a iubit melodia asta! Inclusiv eu… In top: “Cu nimeni nu te-as inlocui” Directia5, “Soapte” DJ Project, “Lucruri simple” Activ.

Cea mai mare surpriza: DJ Adrian Eftimie & DJ Andi
Curentul muzicii de club a iesit in main-stream cu o forta extraordinara, cele mai tari piese de club devenind si hit-uri de radio, iar DJ-ii recunoscuti de fanii house au devenit vedete!

Ce a fost “best of the best” in 2006, in muzica romaneasca? Ce ti-a placut? Cu ce o sa ne amintim de 2006?

“Acolo” – Voltaj

[tags]Hi-Q, Music, Romania[/tags].