Miercuri>>>Muzica romaneasca la export

Articol in Evenimentul Zilei: Comparatiile din el sunt putin fortate iar castigurile “raportate” de Mihai Traistariu sunt… discutabile! Mai ales ca el vorbeste despre drepturi de autor din difuzari, dar el nu e compozitorul piesei. Sunt multe lucruri care ma duc cu gandul la faptul ca ziaristul autor al articolului nu stapaneste foarte bine subiectul si legea.

Dar, ma mai mir?

Oricum, O-Zone este in continuare cel mai bun exemplu de muzica romaneasca de export, de succes! Au vandut peste 7 milioane de unitati, iar asta e o suma pentru orice artist din lumea asta! Intre timp, sa stiti ca si Akcent au un relativ succes prin radiourile cu specific dance din Europa, Morandi au cateva cereri de concerte prin Bulgaria si Ucraina, au cantat si in Albania. SISTEM mai “scapa” din cand in cand “afara”… Dar acestea sunt doar evenimente minore, inca asteptam o re-editare a succesului O-Zone!

Sau macar o piesa compusa de un roman care sa fie de succes in strainatate! Asta pentru ca, de exemplu, Mihai Ogasanu lucreaza pentru label-uri de afara, Dan Griober (UNU’) s-a mutat si lucreaza intr-un studio din Londra iar Adi Colceru (co-autor “Strada Mea” – TNT, “Iubire” – 3SE, “Jokero” – Akcent) a primit o propunere de la proiectul american IIO.

“Iubire” – 3 Sud Est

[tags]Hi-Q, Music, Romania[/tags].