Luni>>>3 piese descalificate din finala Eurovision

Comisia de la Tvr a hotarat sa scoata din concursul Eurovision: Simplu&Andra, Rednex&RoMANIA si New Effect.

Later edit:
Comunicat TVR:
ÃŽn urma analizelor realizate de comisia de specialiști reunită luni, 5 februarie, pentru a cerceta recentele sesizări apărute în legătură cu cinci piese incluse în finala Eurovision, echipa de organizare a selecției naționale Eurovision 2007 a decis: piesele Sinada, Well-o-wee și Dracula, my love au fost difuzate înainte de data de 1 octombrie 2006 și nu respectă regulamentul selecției naționale a Eurovision 2007, fiind descalificate din finală.

ÃŽn același timp, piesele Liubi, liubi, I love you și Nu pot să uit nu au fost considerate plagiate și au rămas în concurs.
Din comisia care a analizat cele cinci melodii au făcut parte: Dan Dediu (compozitor), Virgil Popescu (compozitor), Andrei Kerestely (compozitor), Zoltan Toth (membru al trupei Sistem, fost reprezentant al României la Eurovision), Titus Andrei (realizator emisiuni radio). De asemenea, la lucrări au participat trei observatori din partea mass-media.

Rezultatele au fost următoarele:
ÃŽn cazul piesei Sinada, despre care organizatorii au primit sesizări că ar fi fost difuzată la un post de radio din Brașov anterior datei de 1 octombrie 2006, toți cei cinci membri ai comisiei au decis, pe baza probelor, că sesizările sunt întemeiate.
ÃŽn cazul piesei Liubi, liubi, I love you, despre care organizatorii au primit sesizări că ar fi fost un plagiat după o altă piesă, Dolly Song, toți cei cinci membri ai comisiei au fost de acord că nu se susțin sesizările de plagiat.
ÃŽn cazul piesei Well-o-wee, despre care organizatorii au primit sesizări că ar fi fost difuzată anterior datei de 1 octombrie 2006, fiind fixată pe un suport audio și video, comisia a decis cu majoritate de voturi că sesizările sunt întemeiate.
ÃŽn cazul piesei Dracula, my love, despre care au apărut sesizări că ar mai fi fost difuzată la Premiile MTV 2005, comisia, cu majoritate de voturi, a susținut că sesizările sunt fondate.
ÃŽn cazul melodiei Nu pot să uit despre care au apărut acuzații, în cursul acestei dimineți, că ar fi plagiat o altă piesă – I´ never let you know, comisia a decis în unanimitate că nu se susține ideea plagiatului.

Ce a mai ramas? Ce trimitem la Helsinki?

“God is a DJ” – Faithless

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Eurovision[/tags].