Miercuri>>> Interviu cu George Howard in AcademiaDeShowBiz.ro

Site-ul www.AcademiaDeShowBiz.ro a reusit sa-i ia un interviu producatorului George Howard.

Producator si muzician din Statele Unite, George Howard si-a fondat primul label independent, Slow River Records, in 1993. In 1995, Slow River a intrat intr-un parteneriat cu Rykodisc, una dintre cele mai mari case de discuri independente din lume. In 1999, a devenit presedinte al Rykodisc unde a semnat si a indrumat carierele unor artisti precum Kelly Willis, Robert Cray, Josh Rouse, Kelly Joe Phelps, Jess Klein, The Slip, Catie Curtis, The Tom Tom Club, Future Bible Heroes, Chuck E. Weiss si multi altii si in acelasi timp a imbogatit catalogul Rykodisc cu opere ale unor artisti ca Frank Zappa, Medeski Martin & Wood, Morphine, The Tradition Catalog, Bill Hicks, Richard Buckner, and others. In calitate de producator a colaborat cu artisti ca Kelly Joe Phelps, Chuck E. Weiss (with Tom Waits), Jess Klein, Matthew, si Peter Bruntnell.

In acest moment este Profesor Asistent la College of Business Administration din cadrul Loyola University si Profesor Asistent la Berklee College of Music, unde preda cursul de Music Entrepreneurship (Antreprenoriat in Industria Musicala). A mai predat la Northeastern University, la University of Massachusetts, si este lector la mai multe institutii de invatamant.

Este implicat in numeroase activitati in domeniul muzical, incluzand ArtistsHouseMusic.com, TuneCore, si LaLa.com.

Howard a scris cateva carti despre industria muzicala, incluzand: Getting Signed! An Insider’s Guide to the Record Industry (Cum sa semnezi un contract cu o casa de discuri. Un ghid al industriei de inregistrari realizat de un cunoscator – Berklee Press), Music Publishing 101 (Editura muzicala pe intelesul tuturor – Berklee Press). Ii puteti citi blogul la www.9giantsteps.com

Citeste intreg interviul aici.

“Love Is All Around” – Wet Wet Wet

[tags]Hi-Q, Music, Romania, George Howard[/tags].