Vineri>>> Tudor Chirila a fost dat in judecata de fostii colegi

Via Gardianul:
Fostii colegi de la Vama Veche i-au intentat doua procese, cerandu-i artistului daune de 60.000 de euro. In primul, fostii colegi le cer daune morale de 60.000 de euro, intrucat au cantat melodiile fostei trupe in spectacolele avute, care le-ar fi adus, sustin reclamantii, „castiguri substantiale“. In cel de-al doilea dosar, partii parate i se solicita interdictia de a se mai folosi de piesele avute in repertoriu de „Vama Veche“. Artistii care se constituie in parte „vatamata“ au ajuns deja la tribunal, fostii lor colegi urmand a fi citati la termenul urmator. Ramane de vazut cine va avea castig de cauza.
Cert este ca la Uniunea Compozitorilor muzica si versurile sunt semnate de toti fostii membri ai formatiei, conventia fiind ca drepturile de autor sa fie impartite egal. Tudor Chirila este, cu exceptia catorva melodii, unicul textier, el aducandu-si de asemenea contributia si pe partea de compozitie, la majoritatea pieselor.
Chirila si Eugen Caminschi au fost de acord, la desfiintarea trupei, ca si fostii lor colegi sa cante in spectacolele „Trupa Veche“, din care acum fac parte respectivele piese, ceea ce nu a fost valabil si invers.

Citeste tot articolul in Gardianul.

Vama Veche - TVR.ro

Vama Veche a fost una dintre cele mai respectate trupe romanesti, ani la rand. Una dintre trupele care aveau fani adevarati, oameni care iubeam muzica si stilul Vama Veche mai mult decat imaginea, mondenitatile sau barfele despre trupa. Vama Veche era un brand. Si o trupa cu concerte live cu adevarat magice. Cel putin, asa i-am vazut eu!

Dar, dupa 10 ani, Vama Veche s-a rupt in Vama si Trupa Veche. Nu e pacat?

“V.S.T.” – Vama Veche

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Vama Veche[/tags].