Miercuri>>> Nimeni nu critica un incepator, toti arata cu degetul catre un star

Astazi am citit un articol foarte interesant despre trupe “bune” si “proaste”, despre “critici” si “fani”, despre diferenta dintre “calitate” si “vanzari”. La un moment dat autorul articolului se intreaba, dupa ce observa ca nume precum Black Eyed Peas, Nickelback si Britney Spears sunt iubiti de fani dar urati de critici: “Oare criticii gresesc? Sau publicul are gusturi proaste?”

BEP

Erin Carlson, autorul, observa ca trupele cu cele mai mari vanzari sunt in general trupele ale caror critici sunt dezastruoase! Nickelback sunt facuti praf de toate revistele de specialitate, totusi trupa Nickelback a debutat cu albumul din 2005 direct pe locul intai, si de atunci sunt in continuare in primele 20 de albume din top!

Dar Black Eyed Peas si Nickelback nu sunt “cool”, continua autorul articolului. “Reclamele, criticii de muzica si moda ne spun cu totii ca rapperul avangardist X este cool, trupa rock trendy sau cantareata britanica Amy Winehouse sunt cool. BEP si Nickelback sunt, intr-un cuvant… uncool”

Mi-a placut mai ales incheierea: “Trebuie sa fii foarte popular ca sa poti fi urat atat de tare. Nimeni nu huiduie o rezerva la un meci, toti il vor huidui din tot sufletul pe cel de pe teren, care este vedeta, care are succes! Stii, [critica] este un atribut al succesului”

Si acum gandul meu: daca inca nu suntem criticati prea tare, inseamna ca nu suntem destul de populari :-)

“Savin Me” – Nickelback

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Yahoo, Nickelback[/tags].