Marti>>> LiberTV.ro la Club A

In seara asta am mers impreuna cu fratele meu in Club A unde Asociatia Consumatorilor de Media a organizat o seara dedicata LiberTV.ro. Eram interesati de LiberTV pentru o posibila colaborare cu www.e-Ok.ro

LiberTV

Am ajuns la finalul recitalului Fara Zahar asa ca am prins intreaga discutie moderata de Horia Badau cu Florin si Remus (LiberTV). Am stat si am ascultat tot ce au spus si abia spre final am ridicat si eu cateva probleme. Unii din sala au crezut ca am criticat programul, dar Florin si Remus au inteles ce spuneam. Nu ii criticam, dimpotriva ii laudam pentru intentie dar le atrageam atentia ca lupta pentru audienta va dura mult, pentru ca suntem la inceput.

Atat ca continut de programe, calitate si consistenta a productiilor video, cat si din punct de vedere tehnic! Pentru ca sunt putini creatori de continut cu adevarat buni care sa nu fie deja inregimentati in “main-stream”. Adica putini regizori, operatori, scenaristi, actori, prezentatori, s.a.m.d. in “underground”. Iar televiziunile on-line trebuie sa creasca impreuna cu acestia, sa experimenteze cu ei, pentru ca peste 4-5 ani sa avem oameni cu experienta aici.

Am inceput discutia cu observatia ca publicul targetat de televiziunile comerciale nu este cel vizat de LiberTV, deci acesta din urma nu are motiv sa se ia la intrecere cu Antena1, ProTV, AcasaTV, PrimaTV. Televiziunile de pe internet trebuie capteze atentia celor care au plecat de mult de pe TV, celor care isi doresc mai mult, mai tehnic, mai specializat. Deci, nisele!

Le-am mai spus sa nu ne imbatam cu apa rece, majoritatea productiilor din “underground” care sunt disponibile pe net sunt in “underground” pentru ca nu merita sa fie in “main-stream”! Asta e adevarul!

LongTail

Atuul LiberTV este modelul lui: agregator on-line de continut video, on-demand.
Punctele slabe sunt: continutul vechi, putin, care nu reuseste sa acopere suficiente nise.
Solutia: cat mai multe productii video (1) romanesti, (2) originale si (3) exclusive.

Tragand linie, abia astept lansarea oficiala de pe 8 iunie de la TIFF, data dupa care vom vedea soft-ul final, noile canale, noile productii video. Si un sfat pentru toti cei implicati in internet: “Long Tail” – Chris Anderson. Hit-urile vor exista mereu, dar nisele sunt viitorul internetului!

“Come as you are” – Nirvana

[tags]Hi-Q, Music, Romania, e-Ok.ro, LiberTV[/tags]

.