Vineri>>> Vita de Vie – concert si lansare album “Egon”

Am fost impreuna cu fratele meu si cu Staru la concertul Vita de Vie din Complex Agronomie. Eram curios cum va fi mai ales ca VDV nu mai lansasera material nou de vreo 4 ani!

Acolo, foarte cald! Foooarteee… Insa restul experientei a fost pozitiv: scena impresionanta, sunetul bun, public tanar si entuziast.

Despot

Concertul a inceput la ora 21, dupa o ora din momentul in care au intrat primii spectatori. Prima impresie a fost foarte buna, scena era flancata de 16 ecrane care s-au ridicat automat formand niste aripi gigantice, in timp ce pe fundal se auzea un loop de palme si un cor ce-mi aminteau de Linkin Park. Dar acest moment a fost singurul in care sample-urile au fost evidente, restul concertului fiind bazat aproape exclusiv pe chitari-bas-toba.

Adrian si colegii lui au cantat cele 8 (?) piese noi de pe albumul “Egon”. A fost destul de complicat pentru ca (1) aveau emotii, (2) se simtea ca sunt cantate pentru prima data in fata publicului, (3) era foarte cald si (4) pedala de la toba mare a cazut la o piesa. Ca apoi chitara sa se strice, la alta piesa. Din fericire spectatorii erau foarte deschisi si rabdatori, au aplaudat si au asteptat pana cand s-au rezolvat problemele si concertul a continuat. Mie nu mi-a placut ca Adi continua piesa de unde ramasesera, ca si cum avea datoria sa termine piesa si concertul…

Insa concertul adevarat a inceput cand trupa a interpretat piese vechi. In acel moment si publicul s-a dezlantuit, iar dupa cover-ul N&D “Vinolamine” atmosfera a fost cu adevarat exploziva!

Pro: scena si luminile, impecabile! Bateristul. Publicul.
Contra: timiditatea lui Despot. Caldura.

Si, cel mai important: jumatate din castigurile obtinute din vanzarea noului album “Egon” se vor duce catre o fundatie umanitara care ajuta copiii cu sindromul Down. Asadar, cumparati noul album “Egon” Vita de Vie!

“Imi pasa” – Vita de vie

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Vita de Vie, Bucuresti, Egon[/tags].