Luni>>> Apa pentru oameni

Sper ca acest post sa ajute.

Apa pentru oameni

Pentru tine poate parea putin, dar sunt oameni care ar da orice pentru un strop de apa. Copiii din Perieni, judetul Vaslui, nu au apa de baut ! Au nevoie de ajutorul tau! Vino intre 8 si 15 iunie la cortul amenajat in Bucuresti in fata Teatrului National.

Apa plata, minerala…apa sa fie! Pentru tine e putin! Pentru ei este viata! Oamenii sufera de sete pentru ca in pamantul lor nu se gaseste apa.

“Din cauza ploilor, apoi a secetei, aproape că nici o fântână nu mai poate fi folosită, din cele 75. Cele câteva șipuri (sticle) pe care le scoți din ele sunt bune doar cât să mai speli un vas sau o rufă, că de mâncare sau de băut nici atât… Poate doar bătrânii ce se mai încumetă să înghită mâlul și nisipul care se scot o dată cu apa”, spunea unul dintre localnici.

Apa bună pentru animale este acum “bună și pentru noi”, spun sătenii, deși stratul de nisip și de mâl de pe fundul sticlei e semn clar de îmbolnăvire.

ÃŽn lipsa banilor însă și a unei mașini cu care să se aducă apă potabilă din Bârlad, oamenii din Perieni își riscă sănătatea lor și pe cea a copiilor, plătind astfel un tribut scump doar pentru că s-au născut și trăiesc într-un loc în care apa potabilă nu e o prioritate pentru autorități. In aceasta localitate din cauza secetei si a apei infectata cu nitrati si nitriti au murit trei copii, acum cativa ani.

Pentru a ajuta acesti oameni, EUROPA FM, Jurnalul National, Antena3, cu sprijinul Primariei Sectorului 1 si CEFIN Romania, au initiat o campanie pentru colectarea de APA ce va fi transportata catre aceasta localitate.

Fiecare dintre noi ii poate ajuta pe copiii localitatii Perieni/Vaslui sa nu se stinga de sete, daca doneaza o sticla cu apa, in perioada 8-15 iunie, in fata Teatrului National Bucuresti, unde sunt amplasate doua corturi, ca punct de colectare.

(mai mult pe EuropaFM.ro)

“Smoke on the Water” – Deep Purple

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Caritate, Apa pentru oameni[/tags].