Miercuri>>>Brain TV – site-ul de video MONO

Atentie: post lung!

Azi am fost cu fratele meu si cu Dan Fintescu la lansarea “televiziunii pentru oameni inteligenti” Brain TV. Fondata de Emi Gal, un tanar de 21 de ani foarte simpatic.

BrainTV

Locatie foarte greu de gasit, foarte cald inauntru, si lume putina. Si a inceput gresit: au cantat Slang, inainte chiar sa vorbeasca Emi, cel pe care toti il asteptam. Si Slang a cantat vreo 6 piese ca si cum acest eveniment era un concert Slang, nu o lansare BrainTV. Pana la urma a vorbit Emi si noi toti asteptam sa ne spuna ce este aceasta “televiziune pentru oameni inteligenti”… Este ea un agregator de programe TV (LiberTV.ro), o colectie de productii video (Trilulilu.ro), o televiziune on-line ieftina de pustani (EvoTV), un blog de interviuri video (Business.tv)?

Emi insa ne-a servit niste vorbe mari: vom revolutiona (yeah right!), suntem o alternativa la televiziunea clasica (cat de des trebuie sa aud asta?), vom transmite fara publicitate pana cand vom avea publicitate (duuuh!), iar clientul va putea sa refuze calupurile publicitare daca vreau (si o sa le refuze toti, atunci ce vei face?). Nimic concret. Doar ca, de exemplu, la sectiunea Business de pe site avem un interviu cu Nu-Stiu-Cine care investeste la Bursa? So what?… Daca era un interviu cu George Soros era intr-adevar ceva demn de vazut!

Asa ca am ramas fara raspunsuri, doar cu promisiuni foooooarteee greu de acoperit. Si cu curiozitatea sa vedem site-ul la lucru.

Dan Fintescu observa pe blog-ul lui: “Brain TV este un proiect ambitios, care dupa parerea mea porneste cu un pariu care nu va fi deloc usor de sustinut: este o televiziune pentru oamenii inteligenti. Ei bine, oamenii inteligenti au doua mari cusururi: nu sunt multi si nu sunt deloc usor de multumit.” Subscriu…

Si am intrat pe site…

Bine:

– grafica curata, intuitiva

– player-ul mare, imaginea buna

– are RSS

– cam atat

Rau:

– nu e o televiziune on-line! Este o colectie de interviuri video, greoi montate, cu balbe, cu miscari de camera. cu sunet prost

– o televiziune are in program diferite productii proprii sau preluate din alte surse: emisiuni, interviuri, promo-uri, seriale, stiri, etc. O colectie de interviuri nu este o televiziune, nici macar on-line…

– sunetul este MONO!!! Hey… Au trecut 40 de ani de cand s-a inventat Stereo!

– intrebarile vin pe cartoane care staaaaau foarte mult, asa incat dupa 2 intrebari iti vine sa arunci monitorul pe fereastra

– intrebari evidente si puerile (unde este “televiziunea pentru oameni inteligenti”?). De exemplu: cine esti? ce ne urezi? cum ai inceput?

Si cel mai rau, din punctul meu de vedere, este intrebarea retorica pe care mi-am pus-o din prima: ce fel de televiziune “pentru oameni inteligenti” este aceea televiziune care se lanseaza cu un interviu cu Sorin de la trupa Akcent, despre show-biz si modeling? Si, fie vorba intre noi, Sorin nu a vorbit nimic despre show-biz sau modeling!

Si fiti atenti intrebare “de la televiziunea inteligenta” pentru “oamenii inteligenti”: Coca Cola sau Pepsi? Mac sau PC? Alb sau Negru?

Urat :-(

Nu mi-a placut. Mai ales ca s-au pozitionat ca (1) televiziune si (2) pentru oameni inteligenti. Nu e televiziune si nu e deloc inteligenta… Sorry Emi!

Intra si tu pe BrainTV.ro si spune-mi parerea ta!.