Miercuri>>>LIVE EARTH- Impotriva Incalzirii Globale

Via Diana Lazar:

LIVE EARTH- Impotriva Incalzirii Globale

Lucruri mici care pot produce o schimbare majora

Folosim in fiecare an 1 milion si jumatate de tone de material plastic pentru recipientele de unica folosinta. O risipa care ar putea oferi in schimb electricitate pentru 250.000 de case.

Urmeaza exemplele altora! San Francisco este primul stat American care a interzis pungile de plastic nereciclabile si a pus la pastrare cele 3 milioane de litri de petrol folositi in fiecare an pentru fabricarea pungilor de plastic.

Hartia reprezinta peste 70% din deseurile de birou. Printeaza si copiaza pe ambele parti ale foii inainte sa arunci o hartie la cos.

Electronicele de birou, precum calculatoarele, imprimantele si ruterele wireless, consuma energie chiar si atunci cand sunt oprite. Foloseste un intrerupator de priza pentru a reduce consumul de electricitate.

Incarca, si apoi scoate din priza. Fa asta de fiecare data. Chiar si atunci cand incarcatorul tau de mobil nu este conectat la telefon, consuma si iroseste energie electrica.

Aprinderea becurilor folosind intrerupatoare pe baza de senzori de miscare iti poate reduce consumul de electricitate cu aproximativ 33%.

Fiecare tona de hartie rezultata in urma reciclarii, foloseste cu 64% mai putina energie si asigura de 5 ori mai multe locuri de munca decat productia de hartie noua din lemn.

Daca doar un milion de oameni s-ar opri calculatoarele peste noapte, atunci am putea elimina peste 45 000 de tone de dioxid de carbon din aer in fiecare an.

Regandeste modul in care duci cumparaturile acasa. Omoram un copac de 20 de ani pentru fiecare 700 de pungi de hartie pentru cumparaturi.

Pungile de plastic sunt fabricate din petrol. La nivel mondial se folosesc peste 12 milioane de barili de petrol, pe an, pentru producerea lor. Se refolosesc ele vreodata?

Bateriile reincarcabile dureaza de 4 patru ori mai mult decat traditionalele baterii alkaline. Cumpara baterii reincarcabile.
Economisesti bani si ajuti la salvarea planetei.

Mananca legume si fructe. Industria internationala a carnii genereaza 18% din gazele care produc efectul de sera.

Bagi aer, bagi mai putina benzina. Cauciucurile bine umflate pot reduce consumul de combustibil cu pana la un plin de rezervor in fiecare an.

Mergi pe bicicleta. Daca doar un milion de oameni ar inlocui doar opt kilometri din distanta pe care o parcurg cu masina, cu mersul pe bicicleta, am reduce emisiile de dioxid de carbon cu aproape 100.000 de tone pe an.

Chiar si atunci cand sunt oprite, electronicele precum televizoarele, continua sa consume energie electrica. Foloseste un intrerupator electric pentru a la deconecta de la reteaua de electricitate cand nu le mai folosesti.

Daca in doar un milion de case am inlocui becurile traditionale cu becuri fluorescente, am elimina 900.000 de tone de gaze de sera din aer.

Daca doar un milion de oameni ar reduce cu 10% cantitatea de deseuri aruncate zilnic la pubela, am putea reduce emisiile anuale de dioxid de carbon cu mai mult de 50.000 de tone.

Daca vei cumpara muzica on-line, poti ajuta la conservarea petrolului folosit pentru a transporta CD-urile.

Foloseste transportul public si ajuta la conservarea unei cantitati estimate la 5 300 000 de tone de combustibil si peste 1 500 000 de tone de dioxid de carbon daunator, pe an.

Militeaza pentru schimbari ale abordarii problemei mediului inconjurator, din partea autoritatilor publice. Implica-te in una din organizatiile, care lupta pentru conservarea mediului natural, in zona in care locuiesti.

Vorbeste cu prietenii si cu vecinii tai despre grijile pe care le ai in privinta mediului inconjurator. Vei fi surprins sa afli ca nu esti singurul care are se gandeste la mediu. .