Duminica>>> Am fost la Muse

Lume multa, foarte multa, surprinzator de multa! Stadionul de rugby Arcul de Triumf plin… Nu ma asteptam! Dar iata ca acest concert a fost o reusita de promovare si organizare.

M-am dus din curiozitate la Muse, pentru ca nu am avut niciodata rabdare sa ascult trupa asta. Insa bunul nostru prieten George Nemeznic, basist si inginer de sunet de ani de zile, mi-a povestit in termeni admirativi de albumul “Absolution” – un album concept.

Am descoperit o trupa 100% britanica, cu patru instrumentisti extrem de buni, si un vocal pluri-valent: voce, voicebox, chitara, pian si toate efectele din lume. Cand s-a pus la pian si a cantat o partitura simfonica, mi-a taiat respiratia. Apoi imediat a luat chitara cu distors si a cantat un metal sanatos. Apoi s-a jucat la un “beam” (un Kaoss Pad inclus in chitara lui cu care controleaza efecte multiple doar prin miscarea mainii prin fata dispozitivului). Genial!

Dar atat de greu de digerat! Structurile pieselor Muse sunt apropiate de genul simfonic, cu armonii care te surprind, cu parti care nu se repeta ca la toate piesele pop/rock. Cu pasaje de pian apocaliptice. Un dezmat!

Concertul asta m-a inspirat sa scriu mai multe articole pe blog, unele doar indirect legate de ei…

Reveniti pe blog zilele urmatoare sa le descoperiti!

“Starlight” – Muse

[tags]Muse, Music, Romania, Bucuresti, concert[/tags]