Blogs>>> Blog Action Day

In filmul “Matrix” se spunea ca oamenii sunt ca virusii: intra intr-un mediu si il populeaza, si il schimba pana cand il distruge de tot. Chiar asa trebuie sa fie?

Blog Action Day

Secole la rand am crezut ca Pamantul este nesfarsit, ca bogatia lui este infinita, ca timpul are rabdare cu noi.

Dar Pamantul nu este nesfarsit! Iti dai seama de asta cand vezi langa tine oameni fara acoperis, cand vezi pretul terenurilor crescand datorita cererii mai mari decat oferta. Vezi aglomerarile urbane si vezi imaginile din India si China. Ti se par departe de tine? Nu sunt atat de departe.

Bogatia lui este finita! Traim intr-o societate care traieste din nenumaratele exploatari ale petrolului, aproape fiecare lucru din viata noastra se leaga de aceasta industrie. Dar petrolul se termina in cativa (zeci de) ani. Suntem prea lacomi si prea lenesi sa ne gandim cu adevarat la surse alternative de energie si la economisirea ei. Mai sunt 20 de ani, zic unii. Ti se pare destul? Nu sunt atat de departe.

Timpul nu mai are rabdare cu noi! Vezi ca ninge in septembrie si in decembrie e cald ca vara? Vezi ca nu mai exista cele patru anotimpuri pe care le-am invatat la scoala? Ai vazut tzunami si ai vazut uragane. Suntem mici in fata naturii. Si distrugerile au dus la un ciclu care se accelereaza, iar secolele se transforma in ani, anii in saptamani, si iti dai seama ca timpul chiar nu mai are rabdare.

Pamantul sufera. Casa noastra, viata noastra, viitorul nostru.

Melodia zilei:

[tags]Blogs, Weblogs, Romania, Blog Action Day[/tags]