Mihai Sturzu (Hi-Q) și Robert Turcescu în juriu la Cluj

Mihai, colegul meu de Hi-Q, e în juriul concursului studențesc de jurnalism care se ține zilele acestea în Cluj.

Săptămâna aceasta, la Cluj-Napoca, va avea loc etapa finală a concursului tinerilor jurnaliști din țară

Mihai Sturzu de la Hi-Q, alături de Robert Turcescu, face parte din juriul concursului Național Studențesc de Jurnalism, care își propune promovarea talentului jurnalistic în rândul tinerilor studenți. Concursul se adresează tuturor studenților ai facultăților de Jurnalism din țară și are ca obiective principale dezvoltarea spiritului competitiv la nivel comunicațional și realizarea unui schimb de experiență între centrele universitare de jurnalism.
Evenimentul se va desfășura la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca în perioada 6-8 decembrie, unde tinerele talente în ale condeiului vor fi jurizate, aspru criticate sau din contră, lăudate. Această etapă vine după o perioadă de înscriere a materialelor în concurs, pentru secțiunile Presă scrisă, Fotojurnalism, Blog, Radio și TV.

La Concursul Național Studențesc de Jurnalism se vor înscrie studenți cu materiale care marchează cele trei genuri jurnalistice: reportajul, interviul și ancheta, articolele fiind publicate sau realizate în scopul participării la această competiție.

“Mă bucur extraordinar de tare că mă pot implica activ în astfel de evenimente care sprijină tinerii jurnaliști. ÃŽn România este foarte important să se scrie bine și imparțial, iar lipsa informațiilor corecte duce la o percepție total greșită a realității. Tocmai de aceea trebuie să-i învățăm și să-i sprijinim pe studenții noștri prin diverse acțiuni didactice”, a declarat Mihai Sturzu, membru al trupei Hi-Q.

Dintre organizatorii acestui concurs se numără Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Åžtiințe Politice, Administrative și ale Comunicării și Asociația Studenților la Jurnalism din România. ÃŽn urma jurizării fericiții câștigători vor primi laptop-uri, reportofoane, aparate foto digitale, camere video, cărți de specialitate și diplome de participare la concurs.

Melodia zilei:

[tags]Hi-Q, Mihai Sturzu, Cluj, Romania, Robert Turcescu[/tags]