Tignes – Val Claret – Franta

Suntem la schi, totul este perfect: sunt zeci de piste, zapada este impecabila si tocmai a inceput sa ninga din nou, apartamentul nostru este exact langa o partie. De fapt, toate hotelurile sunt langa partie, bar si magazin de inchiriere schiuri. Pentru ca francezii sunt foarte organizati, fooooarte!

In schimb, desi exista WIFI peste tot, upload-ul este slab rau. Si toate sunt pe bani :-( Asa ca frumoasele jurnale de bord mai asteapta pana gasim un wifi decent.

Saab

Fata de austrieci (sau romani), francezii sunt mult mai bine organizati pe toate planurile, iar toata organizarea este centralizata. Exact ca societatea lor! E un singur loc de unde se fac rezervarile si se iau camere, apoi de acolo iti gaseste si un loc de parcare (obligatoriu in Tignes!) si un skipass. Masinile nu au voie in statiune iar parcarile ocupa o treime din toata statiunea… Ceea ce, la o privire mai atenta, este foarte normal. Ii admir pe francezi!

Pe partie

Daca vreti sa aflati noutati de la “fratii Grozea” mai des intrati pe contul meu de Twitter: www.twitter.com/floringrozea