Cum să îmbunătățești comunicarea unui eveniment, implicând blogosfera

Dragoș Dehelean a scris un articol despre cum să îmbunătățești comunicarea cu ajutorul bloggerilor.

Citez:

De ce sunt importanti bloggerii pentru succesul unui eveniment
Sunt multe argumente care, din perspectiva unui om de PR, ar trebui sa pledeze pentru o relatie buna si o implicare a blogosferei in comunicarea unui eveniment. Am selectat trei dintre ele, care vorbesc despre diferenta fata de alte canale si in primul rand fata de comunicarea cu mass-media traditionale.
Bloggerii te pot ajuta sa cresti autoritatea evenimentului tau in industria pentru care e gandit.
De unde vine autoritatea unui eveniment? In primul rand de la liderii de opinie din piata careia i te adresezi (ex. marketing, IT, bancar, imobiliare, cultura, politica etc.). Daca liderii de opinie vorbesc despre un eveniment, daca se raporteaza la el ca la un moment special din viata industriei, daca il trateaza cu respect, atunci acel eveniment are autoritate. Te poti gandi la Cannes Lions, la Oscaruri sau la CES (ca sa dau unele dintre cele mai autoritare exemple).

Ori blogosfera ii aduce in prim plan pe liderii de opinie din domeniul tau. Fara constrangeri editoriale (daca sunt jurnalisti). Doar cu opinii si cu sute sau mii de cititori care ii apreciaza. La ora actuala, pe acesti lideri de opinie ii vezi exprimandu-se din ce in ce mai putin in mass-media traditionale si din ce in ce mai mult pe internet, pe blogurile personale.

Convinge-i sa vorbeasca despre evenimentul tau. Abia atunci acesta va avea autoritatea necesara pentru a fi considerat un “eveniment” in adevaratul sens al cuvantului.


Citește întreg articolul pe Selenis.ro

Melodia zilei:

[tags]Romania, blog, weblog[/tags]