Despre implicare socială, cu Florin Grozea

Interviul dat pentru “Gala Societății civile”. Citește-l în întregime aici.

La varsta de 16 ani, in 1996, Florin a fondat trupa pop Hi-Q, la Brasov. Lumea spune despre el ca este pasionat si inovator si i-ar placea sa auda acest lucru mai des. Impreuna cu alti compozitori din elita muzicii romanesti face parte din ARTIS – Asociatia Romana a Tinerilor Interpreti si Compozitori, un ONG care promoveaza drepturile noii generatii de artisti.

“Voluntariatul” – ce reprezinta acest termen pentru tine?

Trupa Hi-Q a fost dintotdeauna implicata in munca de voluntariat. Inca din 1999 am fost unii dintre artistii care au militat in campaniile anti-SIDA. De-a lungul timpului Hi-Q a cantat pro-bono la 3 turnee anti-SIDA si numeroase concerte caritabile. Ultimul turneu de acest gen a fost organizat de Fundatia Motivation Romania in noiembrie anul trecut, evenimente realizate pentru persoanele cu dizabilitati.

Dupa tine, care crezi ca sunt problemele recurente cu care se confrunta societatea romaneasca in general si viata comunitatilor in particular?

Cred ca multe probleme pleaca de lipsa constiintei civice. Dupa 45 de ani de frica si mizerie am uitat ca societatea este a noastra, ca blocul si strada sunt ale noastre, ca tara asta este a noastra. Sustin ideea de a face ore de educatie civica serioase incepand chiar cu clasa I. Doar prin educatie putem fi mai buni.

Ce este ARTIS (Asociatia Tinerilor Artisti si Compozitori Romani)?

ARTIS este un ONG care sustine drepturile si interesele noii elite a muzicii romanesti. Sustinem intarirea si modificarea Legii Drepturilor de Autor, care este invechita si nu protejeaza creatorii. Sustinem ne-implicarea statului in negocierile dintre parti private cand este vorba de drepturi de autor, de interpretare si de producator. Sustinem modernizarea organizatiilor de gestiune colectiva.

[tags]Hi-Q, Music, Romania, ARTIS[/tags]