Ce e mai bun decât gratuit?

Zilele acestea am făcut un adevărat maraton de întâlniri cu oameni importanți din online-ul românesc. Cred că nu l-am “ratat” pe nici unul. Am discutat despre Hi-Q, eOK.ro, gratuit și legal, hi5, succes.

Care e teoria noastră despre viitor? Viitorul în muzică/entertainment/media este (1) digital, (2) streaming și (3) gratuit.

Åži ce faci când totul, absolut totul este (a) gratuit, (b) pentru toată lumea, (c) în orice moment? Cum vinzi ceva, cum faci o afacere, cum supraviețuiești? Dacă totul e gratuit, ce mai e de vânzare?

Când totul se poate copia imediat, ai o singură șansă: să vinzi ce nu se poate copia. ÃŽncrederea nu se poate copia. Brand-ul nu se poate copia. Valoarea adăugată și personalizată nu se poate copia. Atenția nu se poate copia

Exemplu: îți ofer noul single Hi-Q cu autograf original sau o piesă veche a trupei Genius. Ambele sunt melodii, sunt gratuite, ambele se pot copia, dar nu-i așa că (I) viteza cu care îți ofer (II) un produs pe care îl vrei neapărat, (III) de la un artist de succes și (IV) într-o formă personalizată te convinge să alegi Hi-Q? Nu-i așa că ți-am atras atenția?

Åži, Vlad, nu-i așa că atenția cumpărătorului este cel mai de preț câștig pe care ți-l poți dori?

[tags]Music, web, gratuit, legal, eOK, Hi-Q, Genius[/tags]