Despre curentul EMO pe bloguri

Vreau să spun din start: un curent nu poate fi de vină pentru excesele din societate! Fie el curent muzical, de modă, de comportament, politic, social, etc. Dar pentru presă e mai uşor, pentru că presa trăieşte din “Senzaţional! Incredibil! Premieră!”

Începem cu definiţia din Wikipedia care ne spune multe despre istoria acestui trend: EMO

EmoKids

Hai să vedem ce spune blogosfera:

eCostin

“Imi aduc aminte de vremurile cand eram in liceu si zambesc. Aveam parul lung, purtam blugi 3 sferturi taiati pe toate partile iar pe fund scria KISS ME in timp ce partea din fata era ocupata de Metallica si Queen.

In mare aveam aceleasi “probleme” ca si ei. O iubeam pe Mihaela de la G (cred ca era G), aveam o frizura dubioasa pentru statura mea (faceam sport de performanta), ascultam muzica rock, ma imbracam ciudat si urmaream cu amaraciune concertele Queen pentru ca murise Freddie Mercury si mi-as fi dorit sa il fi vazut live, intr-un concert in Romania.

Problema acestor tineri nu sta in curente ci în educaţie.”

Yog.ro (creatorul Emmy the TasteKid):

“Observ cum presa se agita in mod constipativ si foarte tardiv sa ne prezinte ultima problema grava descoperita de ei cu care se confrunta tineretul glorios al societatii noastre contemporane: the EMO thing, acest curent malefic care ne transforma copiii in sinucigasi pe banda rulanta.

Si sa nu trageti concluzia pripita ca as fi eu cine stie ce mare consumator de presa, insa ma mai uit la TV in timp ce pap un pranz copios pe la 12 noaptea si vad tot felul de “oameni mari” care isi dau cu parearea despre ceva ce nu cunosc, nu inteleg si nici nu ar putea sa inteleaga. Dar critica.”

Medeea (blog de fashion):

“Mi se pare absurd faptul ca multi dintre cei ce poarta acest stil vestimetar,o fac pentru ca este la moda…Acum vreo 2 ani aparuse un alt stil oarecum asemanator…stilul Junky..par indreptat la maxim cu placa,colorat in cat mai multe nuante,jeansi cat mai mult taiati, rupti si conversi. Probabil ca era vorba de varsta sau cine stie, din dorinta de a fii COOl.

Tind sa cred ca aceste stiluri reprezinta ideea adolescentilor de a fi la moda,de a se face remarcati…sau?”

Eu am iubit o emo-girl. Am I evil?