Accidentul trupei Zdob şi Zdub

Sper ca băieţii să-şi revină repede, Zdob şi Zdub este una dintre trupele cu care România se mândreşte. Deşi nu sunt chiar români :-) Sau poate tocmai din acest motiv.

Ştirea pe care am văzut-o la Realitatea/Hotnews m-a dus cu gândul la cei peste 1000 de km pe care eu i-am făcut în ultimele 3 zile prin România. La zecile de mii de km pe drumurile proaste şi înghesuite pe care trupa Hi-Q i-a făcut anul acesta. La milioanele de km din ultimii 12 ani…

Zdob

Şi dacă e un lucru pe care l-aş vrea schimbat în ţara noastră, pentru ca mie şi prietenilor mei să ne fie bine, acela este infrastructura.

Ştii care este cel mai mare duşman al artistului român? Nu bătrâneţea, nu uitarea, nu plafonarea. Nu ziariştii de monden, nu bârfele. Nu.

Cel mai mare duşman al nostru este căruţa nesemnalizată, pe drum european, noaptea. Este Dacia bătrână care face stânga fără să se asigure. Sunt vacile din drumurile ne-luminate.

În total cântăm 5 ore pe săptămână şi facem 40 de ore pentru 3 concerte. Într-o ţară mică, dintr-un continent mic, pe drumuri mici şi periculoase.

Succes artistului român!