Aşa-s prietenii

Am găsit un articol drăguţ pe un blog:

Nu stiu cati dintre noi au norocul de a se lauda cu un prieten adevarat. Ce inseamna, de fapt, un prieten adevarat? Acea persoana dispusa sa te asculte oricand si sa-ti dea cele mai bune sfaturi de care e in stare, care rade cu tine (si nu de tine, desi cateodata ne prinde bine si un pic de luat peste picior), care iti sare in ajutor cand ai nevoie de el (prietenul la nevoie se cunoaste), care te aduce pe calea cea buna atunci cand ai cotit gresit …. etc. Lista e nasfarsita.

Bineinteles ca pentru a functiona aceasta prietenie, trebuie ca el sa aiba reciprocitate din partea ta.

Ce ne determina sa alegem un anume prieten si nu pe altul? Difera de la caracter la caracter. Unii isi aleg ca si prieteni, persoane apropiate de personalitatea lor … altii, din contra, isi cauta opusul personalitatii. In viata insa, nu ai decat un singur prieten adevarat, rareori 2.

Si daca ai 2 prieteni adevarati te poti declara un om bogat, pentru ca nu vei gasi multi oameni pe lumea asta care sa beneficieze de acelasi noroc. Multi stau cu tine pentru ca au interes. Sentimentul ca cineva sta cu tine doar din interes (asta daca simti ca acel cineva este mai mult decat un simplu interesat) se poate rezolva printr-o discutie sincera. Own experience. :)

Dar in viata cred ca cel mai bine e sa stai cu ochii in 4 si sa fii atenta la cei din jur pentru ca nu stii cine e bine-intentionat sau nu. Si in al doilea rand ai un prieten adevarat care iti spune daca e bine sau nu.