Roger Sanchez şi Fat Boy Slim la The Mission – Mamaia 2008

Vineri seara am fost la primul eveniment “The Mission Dance Weekend”. Am prins aproape tot show-ul Trentemoller. Apoi Roger Sanchez.

Iar sâmbătă seara am fost la Fat Boy Slim şi Timo Maas.

Mamaia

Concluzii:
– bună ideea organizatorilor de a scoate din staţiune locaţia. Oricum Mamaia e meeeega-aglomerată în weekend (citeşte “blocată”).
– din păcate drumul care leagă Mamaia de Năvodari este mic iar parcările de acolo sunt… ai ghicit, mici rău!
– românul încă nu are cultura concertelor mari: scrie pe bilet ora 20, vii de la ora 19 sau chiar înainte, găseşti parcare, intri civilizat, îţi cumperi puncte şi apoi băutură. Nu… toată lumea venea la ora 23 şi ne miram că e blocat totul şi că nu încăpem. Unde să încapă zece mii de persoane pe drumurile şi în parcările româneşti?
– vineri a fost puţina lume, raportat la dimensiunea spaţiului

Trentemoller au fost geniali! DJ+baterist+chitarist, set (semi) live, bazat pe track-urile de DJ dar cu multe lucruri live în plus, care dădeau savoare. Drum&Bass, electro, house, rock, de toate. Nu te plictiseai şi, cel puţin pentru mine ca artist, show-ul lor a fost plin de imaginaţie şi de culoare

Roger Sanchez nu mi-a plăcut. A pus nişte piese una după alta, pe acelaşi tipar, fără “up” şi “down”, fără punct culminant, fără potenţare. Mai ales în comparaţie cu festinul de stiluri şi sunete de la cei de înainte

– sâmbătă am ajuns când terminase Optick (mulţumesc pentru invitaţii, bro!) şi era deja 80% plin. Mii de persoane, mai ales tineri, de toate genurile: houseri, skateri, rockeri, minimalişti dar şi mulţi oameni normali, studenţi veniţi la mare, perechi, găşti de liceeni.

Fat Boy Slim “is fucking in heaven” and is fucking good! A pus tot feluri de piese, pe care nu le lăsa prea mult, a mixat fără să mixeze propriu-zis de multe ori. A fost mai mult un enterteiner, un DJ de party decât un DJ de club. La momentul “Right Here, Right Now” lumea era în delir. Iar eu eram în primele rânduri cu Olix, Valer, Virgil şi alţi prieteni, cu mâinile pe sus!

– Timo Maas a pus avioane şi parcă era adus să trimită lumea acasă. Poate pentru cunoscători a fost bine, dar eu m-am plictisit în jumătate de oră.

Total: Trentemoller au fost revelaţia weekend-ului şi o să caut să-i mai prind live, Fat Boy Slim a fost o gazdă perfectă pentru o petrecere în aer liber, la mare.