Rekino – noul Republik

Echipa redacţională de la Republik a plecat în grup şi a pornit o nouă revistă, deocamdată doar online – REKINO.

Republik
(Foto: Liviu Scripcaru)

“În iunie a apărut ultimul număr al revistei Republik în formula redacțională care a impus-o pe piață în ultimii trei ani.

Republik, singura revistă de film și muzică din România, a fost lansată în mai 2005 și își datorează reputația, dobîndită de-a lungul a 39 de numere, spiritului lipsit de compromisuri, tonului dezinhibat și totuși unitar și, nu în ultimul rînd, conceptului inedit gîndit și susținut de echipa redacțională.

Din păcate, diferențele de viziune și neînțelegerile dintre bordul revistei și echipa redacțională ne-au determinat să ne retragem din această combinație. Ne-am confruntat cu lipsa unei promovări eficiente (esențială pentru orice publicație), cu bugete de austeritate și o distribuție aproximativă și aproape sinucigașă.

Pentru că sîntem convinși că cititorii au nevoie de o astfel de revistă (care în momentul de față lipsește de pe piață), dar și pentru că cel mai mare capital al ei au fost colaboratorii și grafica peformantă care i-a pus în valoare, am decis să continuăm folosind același concept pe care noi înșine l-am brevetat.

Cu un nume nou și mai incisiv (REKINO), ne puteți accesa deocamdată on-line la adresa www.rekino.ro, blogul interactiv unde îi veți regăsi pe majoritatea redactorilor și colaboratorilor pe care i-ați citit timp de trei ani. Ei vor recupera, zilnic, timpul pierdut de la ultima noastră întîlnire.”

(via Feeder)