Despre ştiri (Zoso)

Uneori cineva scrie un articol şi-mi vine să-l citez pe tot. Azi, de exemplu:

Relevanţă zero.

Ok, am văzut-o o dată [ştirea despre avionul prăbuşit în Spania], mă întorc la sapă. Ce îmi pasă mie de spanioli? De aia a crescut preţul petrolului? De aia nu se construieşte la pasajul Băneasa? De aia n-am putut intra în direct aseară să îi urez Magdei Ciumac la mulţi ani?

România e pe cale să piardă fondurile SAPARD. Şi să aibă probleme la UE cu justiţia. Şi nu a început construcţia la autostrada care ar trebui să lege Giurgiu de Szeged. Şi construieşte puţin. Şi prost. Între timp, noi stăm cu ochii beliţi la TV.
Artificial.

Nevoia asta de informare excesivă e o nevoie artificială creată de massmedia. Ia aduceţi-vă aminte câte ziare existau acum 15 ani. Câte jurnale de stiri?

Ce mai bun exemplu în acest sens îl reprezintă ziarele de sport. Care acum 15 ani erau săptămânale. Acum 10 ani erau bi-săptămânale. Acum sunt zilnice. Sunt atât de multe de scris despre un joc unde se întâlnesc 22 de analfabeţi ca să dea cu piciorul în minge? Dacă adăugi şi părerile, adesea incompetente şi irelevante, ale tuturor vedetelor instant făcute de aceste ziare, veţi vedea o industrie de succes. Cine ştia cine e Nicolae Badea sau Vasile Turcu acum 15 ani şi cui îi păsa? Acum, pagina 3, mare, Gigi a declarat că oile lui joacă mai bine decât Banel! Moa, trebuie să citesc asta, poate influenţa decisiv…părerea mea, care nu contează în contextul jocului de diseară.

Mai am doar o întrebare: ce joc e diseară?

Citeşte tot articolul pe Zoso.ro