Cum să cazezi un artist

Voi scrie câteva articole ca cei care se ocupă de concerte, petreceri, evenimente să știe mai multe despre ce așteaptă un artist de la el. Niște păreri și sfaturi din interior.

Nu trebuie să fie un hotel de 5 stele, dar te rog verifică să fie curat și cald în camere. Dacă nu e cald în camere artistul o să fie nemulțumit și nu va da tot ce poate pe scenă. Mai ales dacă sunt și femei în trupă.

Image and video hosting by TinyPic

Nu aștepta până în ultimul moment să găsești hotel sau pensiune. De obicei artiștii vin de departe și au nevoie imediat de un loc unde să își lase bagajele și să se odihnească. Eventual fii pregătit cu o rezervă în cazul în care prima propunere de cazare îți este refuzată. Poți pierde concertul dacă artistul nu acceptă cazarea.

Dacă ai cablu TV în cameră e bine. Dacă ai și WIFI artiștii vor fi fericiți. Dacă nu curge apa la baie va fi scandal. Ție îți place să ieși în club fără să faci duș înainte?

Anunță din timp ora concertului și trimite pe cineva la ora stabilită la hotel. Nimic nu e mai deranjant decât lipsa de organizare.

Majoritatea concertelor se termină târziu în noapte. După concert artiștii sunt epuizați și însetați. Poate vor chiar să mănânce. Vorbește la restaurantul hotelului să stea peste program sau măcar să pregătească niște gustări.

Dacă se poate organizează masa la restaurantul hotelului unde sunt cazați artiștii. Sau foarte aproape. Nu avem timp să facem excursii când venim, suntem în timpul jobului, nu în excursie. Nu vrem să vizităm orașul și să ne plimbăm, vrem să facem probe de sunet și să ne facem treaba cât mai bine.

Sunt reguli de bun simț. Nu costă nimic în plus față de îndatoririle din contract dar artiștii vor lucra cu plăcere cu tine data viitoare. Și poate îți vor da și o reducere!

Succes!