Blog18 – Tinerii bloggeri din România au acum blog

Am primit un email de la Dany care îmi zicea câte ceva despre www.Blog18.ro

Intrând pe blogul respectiv am găsit articole bine scrise, cu diacritice, cu informații ușor de urmărit. Nu sunt sigur dacă articolele sunt originale sau traduse de undeva, dar inițiativa mi se pare de lăudat.

astăzi, 16 februarie 2009, s-a lansat în varianta beta blog18.ro – Comunitatea tinerilor bloggeri din Romania. Proiectul reprezintă recesământul tinerilor bloggeri români, după ce, în primă fază a fost lansat un chestionar la care au răspuns 305 bloggeri sub 18 ani.

Blog18.ro îşi propune să devină un blog de referinţă pentru toţi bloggerii tineri şi pentru cei la început. Vor fi aduse în premieră interviuri, guest posturi, sfaturi şi multe alte lucruri utile scrise de cei cu experienţă în domeniu. După ce se vor aduna toţi bloggerii în această comunitate, se va lansa un forum pentru discuţii, unde vor fi dezbătute tot felul de subiecte despre blogging.

Conform chestionarului lansat în 2008, peste 300 de bloggeri sub 18 ani deţin cel puţin un blog. Aproximativ 40 din aceştia fac bani cu ajutorul internetului. Tinerii bloggeri povestesc întâmplările pe care nu le vor uita prea uşor, părerea lor despre anumite subiecte, cât şi năzdrăvăniile din viaţa de zi cu zi.

Obiectivul principal este să se promoveze bloggeri tineri care merită acest lucru şi să se ridice nivelul conţinutului de pe aceste bloguri. Este un lucru unic în blogosfera românească, fiind cea mai importantă încercare de acest gen.

Proiectul este lansat de unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri sub 18 ani, Daniel Damian, ce are blogul danyblog.com, iar ca partener îl are pe Filip Păcurar, un tânăr programator, ce deţine blogul filipac.net.