Idei pentru RoBlogFest 2010

Dragoș Novac are un nou layout Metropotam.ro și poate n-are timp de follow-up RoBlogFest 2009. Și-l știu deschis la propuneri și cu ochii pe ce scriu bloggerii.

roblogfest 2009

Din lunga mea experiență cu evenimentele/premiile/concertele propun:

1. O sală, nu un club
Clubul este construit pentru dans, pentru concerte și înghesuială gen “Nu te aud ce zici dar mă distrez”. O întâlnire a bloggerilor este în primul rând un eveniment de socializare, lumea se întâlnește să se cunoască, să vorbească, să facă networking.
Dacă e și un loc cu băutură și muzică, după Premiile propriu-zise, cu atât mai bine. Dar ar trebui să fie un after-party, nu evenimentul în sine.

2. Spectacol, nu citirea premiilor
Orice premiere care se vrea un reper în domeniul respectiv beneficiază de un spectacol, cu prezentatori pe o scenă, cu o scenografie minimă, cu momente legate de evenimentele anului care a trecut.
Cu covor roșu la intrare pentru ca invitații, mulți sau puțini, să simtă că e un spectacol nu doar o altă seară într-un club.

Photobucket3. Elită, nu popularitate
Sunt convins că premiile aveau mai mult succes dacă erau hotărâte de o elită, de un juriu. Sigur, și un juriu poate fi contestat, dar dacă alegi juriul cu atenție (primii 10 bloggeri din ZeList + 2 organizatori sau 2 foști câștigători) discuțiile sunt mai puține.
Să nu uităm că toate premiile serioase sunt oferite de o elită a industriei respective, nu de publicul larg: Oscar, Grammy, Cannes.

4. Înregistrat, nu live
Mi-a plăcut ideea lui Piticu de a filma evenimentul, dar niciun montaj live nu poate surprinde atmosfera de la fața locului decât dacă e făcut de o companie specializată. Și nu cred că merită efortul.
Mai bine se transmitea live-blogging sau live-twittering de la fața locului. Iar materialul filmat de 4 ore se monta apoi într-o emisiune de 20 de minute, cu cele mai importante/interesante momente.

RoblogfestAlte observații: aș fi ales un prezentator care să facă și standup comedy de calitate, să fie totul în această cheie. Chiar și Cabral, deși nu e specializat în comedie, poate face mici momente amuzante. Știu eu că l-am văzut și la alte evenimente :-)

Succes!