Olimpiadele Comunicării 2009 – au început înscrierile

Și anul acesta sunt în juriul Olimpiadelor Comunicării, mulțumesc pentru propunere.

Olimpiadele

In perioada 23 martie – 16 aprilie au loc inscrierile la cea de-a IX-a editie a Olimpiadelor Comunicarii, cea mai importanta competitie nationala pentru tinerii care isi doresc o cariera in Advertising, Relatii Publice sau Comunicare Politica.

Competitia este cea mai buna oportunitate de a se remarca pentru tinerii aspiranti. Peste 70 de profesionisti consacrati, din industria comunicarii, au fost invitati anul acesta in Juriu pentru a le evalua performanta. Componenta Juriului poate fi vazuta la adresa: http://www.olimpiadelecomunicarii.ro/juriu/2009.html

Pentru a se inscrie, tinerii trebuie sa fie studenti, masteranzi sau incadrati intr-o alta forma de invatamant superior. Intr-o prima etapa, ei trebuie sa isi alcatuiasca o echipa de 5 membri si sa rezolve o tema de preselectie. Aceasta difera in functie de proba la care se inscriu: Relatii Publice, Comunicare Institutionala, Advertising sau Comunicare Politica.

Astfel, pentru editia 2009 temele de preselectie sunt:

La Comunicare Institutionala: “Campanie care sa-i convinga pe angajatii romani sa faca mai mult sport”.

La Advertising: “Campanie care sa-i convinga pe consumatori sa cumpere produse fabricate in Romania, in defavoarea celor din import”.

La Comunicare Politica: “Campanie prin care electoratul roman sa fie convins sa voteze, in cadrul unui Referendum, pentru schimbarea formei de republica, fie intr-una Prezidentiala, fie intr-una Parlamentara (la alegerea echipei)”.

La Relatii Publice: “Campanie care sa incurajeze populatia sa recicleze deseurile provenite de la echipamentele electronice (DEEE)”.

Detalii despre preselectii si despre inscriere pot fi gasite la adresa: http://www.olimpiadelecomunicarii.ro/concurs.html

Echipele care vor trece de etapa de preselectii vor realiza cate o campanie de comunicare pentru un “client” real. Acesta, in functie de proba, poate fi: o companie, un brand comercial, o institutie publica sau un om politic. Dupa doua saptamani de lucru, echipele finaliste isi vor prezenta in public campaniile, iar cele mai bune vor fi premiate. Pe langa oportunitatea de a se afirma in fata unora dintre cei mai importanti profesionisti, echipele castigatoare vor fi recompensate si cu premii financiare in valoare totala de 4.000 de euro.

Un atu al competitiei este implicarea cat se poate de serioasa a “clientilor” in lucrul cu echipele. Reprezentantii companiilor sau ai institutiilor publice “client” revin an de an cu placere in randurile tinerilor comunicatori si se asteapta sa primeasca de la ei idei proaspete. Spre exemplu, Shachar Shaine, Presedintele URBB (Tuborg Romania), spune ca “in ceea ce ma priveste, intalnirile cu studentii au avut intotdeauna un efect reconfortant, datorita entuziasmului si energiei de care acestia dau dovada, precum si a punctelor de vedere exprimate fara inhibitii.”