Eurovision 2009 – Moscova

M-am uitat aseară la finală:

Elena Gheorghe a cântat impecabil, am fost impresionat de interpretarea ei! Deși știam că este o cântăreață bună mi-a plăcut stăpânirea de sine și controlul vocii. Bravo! Show-ul nostru a fost însă cam sărăcăcios.
– Felicitări și lui Laurențiu Duță, compozitorul piesei României. Mi se pare una dintre cele mai bune melodii trimise la Eurovision, indiferent de ce spune clasamentul final.
– Mie mi-a plăcut din prima piesa Norvegiei, foarte ușor de reținut dar totuși originală datorită orchestrației cu viori. Era preferatul meu la finalul concursului.
Piesa Moldovei e superbă! Îmi plac mult influențele din folclorul tradițional românesc și (mi-a atras atenția Mihai) a fost singura piesă cântată în română din concurs… adică, hm… Noi nu puteam cânta în românește? Nu, noi suntem din Balcani.
– Frumoasă fata din Islanda
– Contrar așteptărilor lui Manafu :-) piesa compusă de geniul britanic Andrew Webber nu mi-a plăcut și nu prea a plăcut nimănui. Să ne amintim că Eurovision e un concurs de muzică ușoară?

În rest… voturi ’politice’ date pe ’prietenii’ și ’vecinătăți’, ca de obicei. Totuși, piesa Norvegiei a fost atât de bună încât s-a detașat independent de aceste jocuri de culise.

Monden.Info a făcut live-blogging și a adunat aproape 1000 de comentarii.

Vă las cu superba piesă a Moldovei: