Twitter si muzica

Mă tot întreabă lumea la ce e bun Twitter-ul. Dar cele mai multe întrebări le primesc de la colegii de breaslă: artiști, compozitori, impresari.

Mashable.com prezintă 10 Feluri de a Promova Muzica pe Twitter.

picture-71

1. TinySong
Un serviciu Grooveshark (care mi se pare cel mai frumos și mai ușor de folosit site LEGAL cu muzică GRATUITĂ). E un fel de TinyURL pentru piese muzicale, numai bun de folosit pe Twitter.

2. Twisten.FM
Site-ul se folosește tot de GrooveShark dar merge mai departe cu opțiunile. Nu prea m-a convins.

3. Song.ly
Un motor de căutare care folosește Tago.ru – serviciu rusesc legal în Rusia dar în contradicție cu legile drepturilor de autor din restul lumii :-) Îmi place mult search-ul și player-ul.

4. Blip.FM
Acesta este ’Twitter for Music’! În loc de clasica întrebare ’What are you doing?’ avem ’What song do you want to blip?’. Ușor de folosit.

5. Twt.FM
Nu am folosit până azi Twt dar îmi place grafica minimalistă. Din păcate serviciul folosește Imeem pentru melodii care, deși este cel mai popular site de streaming audio din lume, are limitările lui legale care-l fac greu de folosit.

picture-63

6. Twiturm.com
Interesant serviciu de trimis muzica pe Twitter! Mai ales pentru artiștii care vor să-și facă un player instant pe care să-l trimită fanilor. Sau pentru cei care vor să descopere muzică nouă! Încearcă-l!

7. Musebin
Recenzii melodii și albume în 140 de caractere. Un fel de Twitter-for-music-reviews. Un concept inovator pe care îl urmăresc de la lansare, sunt curios cât succes va avea.

8. TwittyTunes
Un add-on pentru FoxyTunes. Nope!

9. Imeem
Primul site american de streaming audio cu licențe de la toți cei patru majori a devenit în mai puțin de doi ani cel mai vizitat social network cu muzică! Însă probleme financiare datorate taxelor mari au făcut ca site-ul să fie greu de folosit… și pe mine m-au îndepărtat de el.

10. SongTwit
Un serviciu nou care pare că folosește toate opțiunile celorlalte site-uri: search în baza Imeem și YouTube, player propriu, link scurt, legătură la Twitter. Îmi place ușurința folosirii. Eu am ales Moby – 18

Citește și articolele:
La ce e bun Twitter-ul? Filtrarea
Twitter in plain English (video)
Generația Twitter (ApropoTV)