ArenaBiz: Audio advertising eOk.ro – platfoma online

Articol apărut ieri pe ArenaBiz.ro:

Cum functioneaza eOkAds?
Exact ca o regie de publicitate. Advertiser-ul se logheaza pe site pentru a-si seta detaliile campaniilor pe care le coordoneaza, isi incarca spot-urile audio, apoi stabileste parametrii de difuzare: numarul de aparitii ale spot-urilor, perioada de timp si orele de difuzare, site-urile pe care va rula, link-ul atasat spot-ului.

Spre deosebire de reclamele radio, spoturile din platforma eOk.ro au maxim 8 secunde și au link atașat. Conform statisticilor 8 secunde sunt de ajuns pentru a anunța un serviciu, produs sau concept nou, urmând ca ascultătorul să afle mai multe informații după ce accesează link-ul din widget. (Florin Grozea, eOk.ro)

picture-55Poate va intrebati de ce am spus “regie de publicitate” cand eOk.ro este un singur site, in timp ce regiile vand publicitate pe mai multe site-uri. Motivul este simplu: spot-urile audio sunt difuzate prin cele peste 190.000 de widget-uri care se afla pe aproximativ 600 de site-uri diferite, doar 5% dintre widget-uri ruland pe site-ul eOk.ro. Numarul total al melodiilor difuzate prin reteaua de widget-uri este de peste 2,5 milioane/luna.

Spoturile audio sunt create special pentru clienti, productia lor fiind oferita gratuit in pachetele de campanii.

Rezultate? Sa vedem acum si care au fost efectele campaniilor rulate.

Campania umanitara “Inima Copiilor”: 324.544 ascultari si 1,7 % click rate
Rock The City: 69.305 ascultari si 1,2 % click rate
Smiley album: 134.391 ascultari si 1,41 % click rate
Voltaj album: 22.779 ascultari si 1,36 % click rate
The Mission: 40.465 ascultari si 1,42 % click rate

Tarifele pentru publicitatea audio sunt atat in sistem CPMA (cost per mia de ascultari), cat si CPM (cost per clic).

Si banii?

Investitiile in eOk.ro au depasit suma de 200.000 de euro de-a lungul celor trei ani de existenta, ceea ce inseamna o medie de peste 5000 euro/luna. Castigurile sunt inca sub nivelul cheltuielilor, dar Florin estimeaza ca vor putea atinge break even in 2011.