Nu trebuie să downloadezi ilegal. Nici să arunci banii pe 100 de GB de MP3-uri.

Cum?

Folosește siteurile care oferă streaming audio gratuit. Și LEGAL!

Majoritatea îți oferă posibilitatea de a-ți salva colecții și de a descoperi muzică nouă și prieteni noi. În România [urmează auto-promo] am lansat în 2006 siteul www.eOk.ro – peste 15.000 de melodii românești, gratuit și legal, din 1989 până… astăzi :-)

Dar iată soluții pentru muzică internațională:

Hi-Q Podcast Band vs DJ (July 2009) by floringrozea

1. Grooveshark: Preferatul meu! Arată bine și e ușor de folosit. Plus widget-uri și colecții. BEST!

2. Deezer: Site francez care are milioane de melodii de la Sony BMG și Universal Music. Probabil primul site major de streaming legal din lume, a fost lansat în 2007.

3. Spotify: Un program pentru Windows și OS X. Un fel de iTunes cu abonament lunar foarte mic pentru care ai acces la aproape toată muzica de top internațională. Este cel mai lăudat serviciu din vara aceasta!

4. Tunerec: Site suedez. Gratuit și legal.

5. Last.FM: Un site clasic. Din ianuarie 2008 poți asculta melodii full-length dar există și un abonament lunar.

picture-566. The Hype Machine: Un site care adună muzică de pe tot internetul. Astfel afli ce e popular pe bloguri, pe internet și pe Twitter :-)

7. Blip.fm: Un fel de Twitter-for-music. Seamănă cu Hype Machine dar adaugă și mesajele de maxim 150 de caractere.

8. MOG: Rețea de bloguri dedicate muzicii.

9. Imeem: Rețea socială cu muzică și videoclipuri. A fost primul social network american care a licențiat cu cele 4 labeluri majore, oferind astfel aproape toată muzica din lume gratuit și legal! MySpace Music s-a inspirat puternic din Imeem.

10. SoundCloud: Un site dedicat DJ-ilor și producătorilor muzicali care folosesc widget-urile pentru a-și publica și vinde muzica sau mixurile.

11. Muxtape: Simplu de folosit. În general muzică independentă. picture-69

12. Jamendo – site cu streaming și download gratuit cu muzică sub licență Creative Commons. Așadar în general muzică underground.

Inspirat de articolul Streaming Music Resources – Read Write Web