Florin Grozea sustine ArcaLunar

Un mic video pentru susținerea tinerilor de la Arca Space

Siteul oficial ArcaLunar.com

Mai multe despre ei:

Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) este o organizatie non-guvernamentala, lider national in domeniul cercetarii aerospatiale.

ARCA a participat, incepand cu anul 2002, la cea mai prestigioasa competitie astronautica, Ansari X Prize, in cadrul acestei competitii fiind unul dintre competitorii importanti. ARCA a dezvoltat doua mari programe: Demonstrator si Stabilo. Racheta Demonstrator 2B, echipata cu primul motor racheta din lume din materiale compozite reutilizabil, monopropelant, a fost lansata cu succes, la data de 9 Septembrie 2004, de la Baza Fortelor Aeriene de la Capul Midia, de pe tarmul Marii Negre. Stabilo este un vehicul racheta in doua trepte, lansat din aer, care a executat doua zboruri pana in acest moment. Prima treapta este cel mai mare balon solar din lume, iar a doua treapta este un vehicul racheta pilotat.

Primele zboruri la joasa altitudine ale sistemului au fost efectuate in 2006. In acelasi an, Misiunea1 a fost lansata la o altitudine de 14.700 m. In 2007 Misiunea2 a fost lansata la o altitudine de 12.000 m deasupra Marii Negre. Echipa a primit datele de zbor prin intermediul unui satelit de telecomunicatii. Locul de amerizare a fost in perimetrul alocat, la 30km fata de punctul de lansare. Marina Militara a recuperat vehiculul racheta, nava militara fiind dirijata de la Centrul de Comanda al ARCA.

In prezent ARCA continua programul Stabilo si participa la competitia de 30 mil $ Google Lunar X Prize cu proiectul Haas-ELE.